Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Φροντίδα μετά τον τοκετό: τι να περιμένουμε μετά από ένα κολπικό τοκετό

Νεογέννητο σας μπορεί να είναι ύψιστη προτεραιότητα σας - αλλά Η φροντίδα μετά τον τοκετό, πάρα πολύ. Από κολπικό πόνο σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, είναι εδώ τι να περιμένουμε ως να ανακτήσει από ένα κολπικό τοκετό.

Η εγκυμοσύνη αλλάζει το σώμα σας με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορεί να έχετε μαντέψει, και δεν σταματά όταν το μωρό γεννιέται. Μετά από ένα κολπικό τοκετό, την καλή φροντίδα του εαυτού σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της φροντίδας μετά τον τοκετό. Εδώ είναι τι να περιμένουν.

Κολπική ευαισθησία

Αν είχατε μια αιδοιοτομή ή κολπική δάκρυ κατά τη διάρκεια της παράδοσης, η πληγή θα μπορούσε να βλάψει για μερικές εβδομάδες. Εκτεταμένες δάκρυα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να βοηθήσετε την προώθηση της επούλωσης:

 • Απαλύνει την πληγή Δροσίστε την πληγή με ένα πακέτο πάγου, ή να τοποθετήσετε ένα διατηρημένα με απλή ψύξη μάγισσα Hazel pad -. Διαθέσιμα στα περισσότερα φαρμακεία - ανάμεσα σε μια σερβιέτα και το τραύμα.
 • Πάρτε το τσίμπημα της ούρησης. Ρίξτε ζεστό νερό πάνω από το αιδοίο σας, όπως εσείς την ούρηση. Πιέστε ένα καθαρό επίθεμα σταθερά πάνω στην πληγή όταν φέρει τα κάτω για μια μετακίνηση εντέρων.
 • Κρατήστε το καθαρό πληγή. Χρησιμοποιήστε ένα squirt μπουκάλι γεμάτο με νερό για να ξεπλύνετε τον ιστό μεταξύ το άνοιγμα του κόλπου και του πρωκτού (περίνεο) μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Κάθισε προσεκτικά. Εάν συνεδρίαση είναι άβολα, κάθονται σε ένα μαξιλάρι ή παραγεμισμένο δακτύλιο.

Ενώ είστε θεραπεία, αναμένουν ότι η ταλαιπωρία για να βελτιωθεί σταδιακά. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν ο πόνος εντείνεται, η πληγή γίνεται ζεστό, πρησμένο και επώδυνη, ή αν παρατηρήσετε ένα πύον-όπως απαλλαγή.

Κολπικό έκκριμα

Θα έχετε μια κολπική απαλλαγή (Λοχία) για αρκετές εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αναμένουν ένα φωτεινό κόκκινο, βαριά ροή του αίματος για τις πρώτες λίγες ημέρες. Εάν έχετε καθιστή ή ξαπλωμένη, μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή αναβλύζουν όταν σηκώνεστε. Η απαλλαγή θα σταδιακά λεπταίνει, η αλλαγή από ροζ ή καφέ σε κίτρινο ή λευκό. Για να μειωθεί ο κίνδυνος της λοίμωξης, χρησιμοποιούν σερβιέτες και όχι ταμπόν.

Μην ανησυχήσετε εάν περάσει κατά καιρούς μικρούς θρόμβους αίματος. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν:

 • Μπορείτε να απολαύσετε μια σερβιέτα μέσα σε μια ώρα, ενώ βρίσκεται κάτω
 • Η απαλλαγή έχει μια αποκρουστική μυρωδιά
 • Περνάτε θρόμβων μεγαλύτερα από μια μπάλα του γκολφ
 • Έχετε πυρετό των 100,4 F (38 C) ή υψηλότερη

Οι συστολές

Μπορεί να αισθάνεστε συσπάσεις, μερικές φορές ονομάζεται afterpains, κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Αυτές οι συστολές - η οποία συχνά μοιάζουν με κράμπες - βοηθήσει στην πρόληψη υπερβολικής αιμορραγίας από την συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων στη μήτρα. Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, οι συσπάσεις αυτές τείνουν να είναι ισχυρότερη με διαδοχικές παραδόσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα over-the-counter παυσίπονο αν είναι απαραίτητο.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, αν έχετε πυρετό ή αν στην κοιλιά σας είναι προσφορά στην αφή. Αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν μια μόλυνση της μήτρας.

Προβλήματα ούρησης

Οίδημα ή μώλωπας των ιστών που περιβάλλουν την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην ούρηση. Φοβούμενος το τσίμπημα των ούρων για την προσφορά περιοχή του περινέου μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δυσκολία στην ούρηση συνήθως υποχωρεί από μόνη της. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να βοηθήσει να χύσει το νερό σε όλη αιδοίο σας, ενώ εσείς κάθεστε στην τουαλέτα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού. Για παράδειγμα:

 • Πονάει να ουρήσει
 • Δεν νομίζετε ότι είστε κένωση της κύστης σας πλήρως
 • Έχετε μια ασυνήθιστα συχνή ανάγκη για ούρηση

Εγκυμοσύνη και τη γέννηση τεντώσει το συνδετικό ιστό στη βάση της ουροδόχου κύστης και μπορεί να προκαλέσει βλάβη των νεύρων και των μυών στην κύστη ή την ουρήθρα. Ίσως διαρροή ούρων όταν βήχετε, στέλεχος ή γέλιο. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα συνήθως βελτιώνεται μέσα σε τρεις μήνες. Εν τω μεταξύ, να φοράτε σερβιέτες και να κάνει ασκήσεις Kegel για να βοηθήσει τον τόνο μυών του πυελικού εδάφους σας.

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Πάρτε το τσίμπημα της ούρησης.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Πάρτε το τσίμπημα της ούρησης.

Για να το κάνετε Kegels, σφίξτε τους πυελικούς μυς σας, σαν να είστε διακοπή σας ροή των ούρων. Δοκιμάστε το για πέντε δευτερόλεπτα κάθε φορά, τέσσερις ή πέντε φορές στη σειρά. Εργασία μέχρι τη διατήρηση των μυών σύμβαση για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά, να χαλαρώσετε για 10 δευτερόλεπτα μεταξύ των συσπάσεων. Στόχος για τουλάχιστον τρία σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα.

Αιμορροΐδες και τις κινήσεις του εντέρου

Εάν παρατηρήσετε πόνο κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου και να αισθάνονται οίδημα κοντά στον πρωκτό σας, μπορεί να έχετε αιμορροΐδες - τεντωμένο και πρησμένες φλέβες στον πρωκτό ή χαμηλότερο του ορθού. Για να διευκολυνθεί οποιαδήποτε ενόχληση, ενώ οι αιμορροΐδες επουλωθούν, απορροφούν σε ένα ζεστό μπάνιο και να εφαρμόσει διατηρημένα με απλή ψύξη μαξιλάρια φουντουκιά μαγισσών για την πληγείσα περιοχή. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα επίκαιρο hemorrhoid φάρμακα, καθώς και.

Αν βρείτε τον εαυτό σας αποφεύγοντας κινήσεις του εντέρου από το φόβο της πληγώνει περίνεο σας ή να επιδεινώνει τον πόνο των αιμορροΐδες ή πληγή περινεοτομή σας, να λάβει μέτρα για να κρατήσει κόπρανα σας απαλό και τακτική. Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες - όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - και να πιείτε άφθονο νερό. Είναι επίσης χρήσιμο να παραμείνει ως σωματικά δραστήριος όσο το δυνατόν. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με ένα μαλακτικό των κοπράνων ή καθαρτικών ινών, αν χρειαστεί.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα για τις νέες μητέρες είναι η αδυναμία ελέγχου των κινήσεων του εντέρου (ακράτεια κοπράνων) - ειδικά εάν είχατε μια ασυνήθιστα μακρά εργασίας. Οι συχνές ασκήσεις Kegel μπορεί να βοηθήσει. Εάν έχετε επίμονο πρόβλημα με τον έλεγχο των κινήσεων του εντέρου, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Φροντίδα μετά τον τοκετό: τι να περιμένουμε μετά από ένα κολπικό τοκετό

Επώδυνα στήθη και τη διαρροή του γάλακτος

Αρκετές ημέρες μετά την παράδοση, το στήθος σας θα μπορούσε να γίνει βαριά, πρησμένα και προσφορά. Αυτό είναι γνωστό ως υπεραιμία. Για να διευκολύνουν την ταλαιπωρία, τη νοσοκόμα το μωρό σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα θήλαστρο για να εκφράσουν το γάλα. Ίσως επίσης να θέλετε να εφαρμόσετε το κρύο μπουρνούζια ή παγοκύστες στο στήθος σας. Over-the-counter αναλγητικά μπορεί να βοηθήσει, επίσης. Για να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου θηλή, βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας προσκολλάται στο στήθος σας σωστά. Εάν δεν είστε σίγουροι ή κάθε τάισμα είναι επώδυνη, να ζητήσει διαβουλεύσεις θηλασμού για βοήθεια.

Εάν οι μαστοί σας διαρροή μεταξύ τάισμα, γλίστρες νοσηλευτικής μέσα στο σουτιέν σας για να βοηθήσει να κρατήσει το πουκάμισό σας στεγνό. Αλλαγή τακάκια μετά από κάθε τάισμα και όταν βραχεί.

Αν δεν είστε θηλάσετε το μωρό σας, φορέστε μια επιχείρηση, υποστηρικτικό σουτιέν. Συμπίεση στήθη σας θα σας βοηθήσει να σταματήσει την παραγωγή γάλακτος. Εν τω μεταξύ, δεν αντλεί το στήθος σας ή να εκφράσει το γάλα. Αυτό λέει μόνο το στήθος σας να παράγει περισσότερο γάλα.

Η απώλεια των μαλλιών και του δέρματος αλλαγές

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αυξημένα επίπεδα ορμονών που φυσιολογική απώλεια μαλλιών σε αναμονή. Το αποτέλεσμα είναι συχνά μια εξαιρετικά πλούσια κεφάλι της τρίχας - αλλά τώρα είναι χρόνος απόσβεσης της επένδυσης. Μετά την παράδοση, το σώμα σας ρίχνει την υπερβολική τρίχα όλα με τη μία. Μέσα σε έξι μήνες, τα μαλλιά σας είναι πολύ πιθανό να επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Εν τω μεταξύ, σαμπουάν μόνο όταν είναι απαραίτητο, και να βρούμε ένα χτένισμα που είναι εύκολο να διατηρηθεί. Αποφύγετε σίδερα κατσαρώματος και δραστικές χημικές ουσίες.

Οι ραγάδες δεν θα εξαφανιστεί μετά τον τοκετό, αλλά τελικά θα εξασθενίσει από κοκκινωπό μωβ σε ασημί ή λευκό. Αναμείνετε κάθε δέρμα που σκοτείνιασε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - όπως η γραμμή κάτω από την κοιλιά σας (linea nigra) - σιγά-σιγά να ξεθωριάζει, καθώς και.

Αλλαγές στη διάθεση

Τοκετού ενεργοποιεί ένα συνονθύλευμα των ισχυρών συναισθημάτων. Εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, θλίψη και το άγχος είναι κοινά. Πολλές νέες μητέρες βιώνουν μια ήπια κατάθλιψη, μερικές φορές ονομάζεται μπλε μωρών. Τα μπλε μωρών συνήθως υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Εν τω μεταξύ, πάρτε την καλή φροντίδα του εαυτού σας. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και ζητήστε από τον σύντροφό σας, τους αγαπημένους ή τους φίλους για βοήθεια. Εάν η κατάθλιψή σας βαθαίνει ή μπορείτε να αισθάνονται απελπισία και λυπημένος περισσότερες φορές, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Η έγκαιρη θεραπεία είναι σημαντική.

Η απώλεια βάρους

Μετά τον τοκετό, θα πρέπει πιθανώς να αισθάνονται πλαδαρό και έξω από το σχήμα. Ίσως ακόμη και να δούμε σαν να είσαι ακόμα έγκυος. Μην ανησυχείτε. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν περισσότερο από £ 10 κατά τη διάρκεια της γέννησης, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του μωρού, του πλακούντα και του αμνιακού υγρού. Στις ημέρες μετά την παράδοση, θα χάσετε το επιπλέον βάρος από υγρά έχουν απομείνει. Μετά από αυτό, η υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να επανέλθει σταδιακά στα προ-εγκυμοσύνης βάρος σας.

Το τσεκ-απ μετά τον τοκετό

Περίπου έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, ο γιατρός σας θα ελέγξει τον κόλπο σας, τραχήλου και της μήτρας για να βεβαιωθείτε ότι είστε επούλωση καλά. Αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει μια εξέταση του μαστού και να ελέγξετε το βάρος σας και την αρτηριακή πίεση, πάρα πολύ. Αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για να μιλήσουμε για τον έλεγχο των γεννήσεων, ο θηλασμός και πώς είστε προσαρμογής στη ζωή με ένα νέο μωρό. Μπορεί επίσης να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις ασκήσεις Kegel για να βοηθήσει τον τόνο μυών του πυελικού εδάφους σας.

Πάνω απ 'όλα, να μοιραστούν οποιεσδήποτε ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τη σωματική ή συναισθηματική υγεία σας. Οι πιθανότητες είναι, αυτό που αισθάνεστε είναι απολύτως φυσιολογική. Κοιτάξτε στο παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για τη διασφάλιση, όπως σας εισέλθει σε μια νέα φάση της ζωής.

Βλέπε επίσης