Εμβολή αμνιακού υγρού

Ορισμός

Μια εμβολή αμνιακού υγρού είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή κατάσταση που εμφανίζεται όταν το αμνιακό υγρό - το υγρό που περιβάλλει ένα μωρό στη μήτρα κατά την εγκυμοσύνη - ή εμβρυϊκού υλικό, όπως τα μαλλιά, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας.

Μια εμβολή αμνιακού υγρού είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του τοκετού ή αμέσως μετά.

Εμβολή αμνιακού υγρού. Προχωρημένη ηλικία της μητέρας.
Εμβολή αμνιακού υγρού. Προχωρημένη ηλικία της μητέρας.

Μια εμβολή αμνιακού υγρού είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι μπορεί να έχετε μια εμβολή αμνιακού υγρού, θα χρειάζονται άμεση θεραπεία για την πρόληψη δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Μια εμβολή αμνιακού υγρού αναπτύσσεται ξαφνικά και γρήγορα.

Τα σημεία και συμπτώματα της εμβολής αμνιακού υγρού μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ξαφνική δύσπνοια
 • Η περίσσεια υγρό στους πνεύμονες (πνευμονικό οίδημα)
 • Αιφνίδια χαμηλή αρτηριακή πίεση
 • Αιφνίδια κυκλοφορική ανεπάρκεια (καρδιαγγειακή κατάρρευση)
 • Απειλητικές για τη ζωή προβλήματα με την πήξη του αίματος (διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη)
 • Αλλαγή της νοητικής κατάστασης, όπως είναι το άγχος
 • Ναυτία ή εμετό
 • Ρίγη
 • Η ταχεία καρδιακό ρυθμό ή διαταραχές στο ρυθμό του καρδιακού ρυθμού
 • Εμβρυϊκή δυσφορία, όπως μια επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού
 • Κατασχέσεις
 • Κώμα

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Γιατί ένα αμνιακό εμβολή ρευστού συμβαίνει δεν είναι πλήρως κατανοητή.

Μια αμνιακό υγρό εμβολή συμβαίνει όταν αμνιακού υγρού ή εμβρυϊκού υλικού εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας, πιθανώς περνώντας μέσα από δάκρυα στα εμβρυϊκές μεμβράνες. Είναι πιθανό ότι το αμνιακό υγρό περιέχει συστατικά που προκαλούν μια φλεγμονώδη αντίδραση και να ενεργοποιήσετε πήξη στους πνεύμονες της μητέρας και τα αιμοφόρα αγγεία.

Ωστόσο, εμβολή αμνιακού υγρού είναι σπάνιες - και είναι πιθανό ότι κάποια αμνιακό υγρό εισέρχεται συνήθως το μητρικό αίμα κατά τη διάρκεια της παράδοσης χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Δεν είναι σαφής ο λόγος, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε μία εμβολή αμνιακού υγρού.

Περαιτέρω έρευνα σχετικά με το τι προκαλεί αμνιακό υγρό εμβολή είναι απαραίτητη.

Παράγοντες κινδύνου

Εμβολή αμνιακού υγρού είναι σπάνιες, γεγονός που καθιστά δύσκολο να εντοπίσει τους παράγοντες κινδύνου. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν μεταξύ 1 και 12 περιπτώσεις εμβολής αμνιακού υγρού για κάθε 100.000 τοκετούς.

Η έρευνα δείχνει ότι διάφοροι παράγοντες μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβολής αμνιακού υγρού, όμως, όπως οι εξής:

 • Προχωρημένη ηλικία της μητέρας. Εάν είστε 35 ετών και άνω κατά τη στιγμή της γέννησης του παιδιού σας, ίσως να είναι σε αυξημένο κίνδυνο εμβολής αμνιακού υγρού.
 • Πλακούντα προβλήματα Εάν υπάρχουν ανωμαλίες στον πλακούντα σας -. Η δομή που αναπτύσσεται στη μήτρα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - ίσως να είναι σε αυξημένο κίνδυνο εμβολής αμνιακού υγρού. Οι ανωμαλίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον πλακούντα μερικώς ή εντελώς καλύπτει τον τράχηλο (πρόδρομος πλακούντας) ή τον πλακούντα ξεφλούδισμα μακριά από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας πριν από την παράδοση (αποκόλληση του πλακούντα). Οι όροι αυτοί μπορεί να διαταράξει τα φυσικά εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και το μωρό σας.
 • Η προεκλαμψία Αν έχετε προεκλαμψία -. Υψηλή αρτηριακή πίεση και η περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα μετά από 20 εβδομάδες κύησης - ίσως να είναι σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν μια εμβολή αμνιακού υγρού.
 • Ιατρικώς προκαλείται εργασίας. Περιορισμένη έρευνα δείχνει ότι ορισμένες μέθοδοι επαγωγής της εργασίας που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμβολής αμνιακού υγρού. Η έρευνα σε αυτό το σύνδεσμο, ωστόσο, είναι αντικρουόμενες.
 • Λειτουργικής παράδοσης. Έχοντας μια καισαρική τομή, μια παράδοση λαβίδες ή αναρρόφησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός εμβολή αμνιακού υγρού. Οι διαδικασίες αυτές μπορεί να διαταράξει τα φυσικά εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και το μωρό σας. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν λειτουργική παραδόσεις είναι αλήθεια παράγοντες κινδύνου για εμβολή αμνιακού υγρού ή χρησιμοποιούνται μετά η κατάσταση εξελίσσεται για να εξασφαλιστεί η ταχεία παράδοση.
 • Γενετική. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η γενετική μπορεί να παίξει ένα ρόλο στον προσδιορισμό του κινδύνου μιας γυναίκας από εμβολή αμνιακού υγρού.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Μια εμβολή αμνιακού υγρού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές για εσάς και το μωρό σας.

Εάν έχετε μια εμβολή αμνιακού υγρού, είστε σε αυξημένο κίνδυνο:

 • Εγκεφαλική βλάβη. Χαμηλό οξυγόνο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη, σοβαρή νευρολογική βλάβη ή θάνατο του εγκεφάλου.
 • . Μακρά παραμονή στο νοσοκομείο Οι γυναίκες που επιβιώνουν μια εμβολή αμνιακού υγρού συχνά απαιτούν θεραπεία στη μονάδα εντατικής φροντίδας και - ανάλογα με την έκταση των επιπλοκών τους - μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες στο νοσοκομείο.

Υπολογίζεται ότι το αμνιακό υγρό εμβολή προκαλούν μέχρι και 10 τοις εκατό των μητρικών θανάτων στις ανεπτυγμένες χώρες. Θάνατος μπορεί να συμβεί μέσα σε μια ώρα από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Εάν έχετε μια εμβολή αμνιακού, το αγέννητο μωρό σας είναι σε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού του εγκεφάλου λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Η κατάσταση μπορεί επίσης να αποβεί μοιραία για τα μωρά.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μια εμβολή αμνιακού υγρού είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, αφήνοντας σας το χρόνο να προετοιμαστούν. Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο να έχουν μια εμβολή αμνιακού υγρού, μιλήστε με το γιατρό σας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι το αμνιακό υγρό εμβολή είναι σπάνιες, απρόβλεπτες και φαινομενικά unpreventable.

Εξετάσεις και διάγνωση

Δεν υπάρχουν εργαστηριακές εξετάσεις για να διαγνώσουν ένα εμβολή αμνιακού υγρού. Η διάγνωση γίνεται συνήθως μετά από άλλες προϋποθέσεις έχουν αποκλειστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διάγνωση γίνεται μόνο μετά το θάνατο της μητέρας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Μια εμβολή αμνιακού υγρού απαιτεί ταχεία θεραπεία για την αντιμετώπιση χαμηλό οξυγόνο στο αίμα και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Θεραπείες έκτακτης ανάγκης μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Τοποθέτηση του καθετήρα. Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα τοποθετήσει ένα λεπτό, κοίλο σωλήνα σε μία από τις αρτηρίες σας (αρτηριακό καθετήρα) για να παρακολουθεί την αρτηριακή σας πίεση. Θα έχετε επίσης μια άλλη σωλήνα που τοποθετείται σε μια φλέβα στο στήθος σας (κεντρικού φλεβικού καθετήρα), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει υγρά, φάρμακα ή τις μεταγγίσεις, καθώς και τη λήψη αίματος.
 • Οξυγόνο. Ίσως χρειαστεί να έχετε ένα σωλήνα αναπνοής εισάγεται στον αεραγωγό σας για να σας βοηθήσει να αναπνεύσει.
 • Φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει φάρμακα για να βελτιώσει και να υποστηρίξει τη λειτουργία της καρδιάς σας. Άλλα φάρμακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί η πίεση που προκαλείται από ρευστό πηγαίνει στην καρδιά και τους πνεύμονες σας.
 • Μεταγγίσεις. Εάν έχετε ανεξέλεγκτη αιμορραγία, θα χρειαστεί μετάγγιση προϊόντων αίματος, το αίμα και τα υγρά αντικατάστασης.

Εάν έχετε μια εμβολή αμνιακού υγρού πριν από την παράδοση του μωρού σας, ο γιατρός σας θα σας περιποιηθεί με ένα μάτι προς την ασφάλεια παράδοση του μωρού σας το συντομότερο δυνατόν. Μια επείγουσα καισαρική τομή ενδέχεται να χρειαστούν.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Βιώνοντας μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση εγκυμοσύνης μπορεί να είναι τρομακτικό και αγχωτικό για σας και την οικογένειά σας. Εσείς και το μωρό σας μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές και απαιτούν μακρά παραμονή στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια αυτή τη δύσκολη στιγμή, άπαχο για τους αγαπημένους για την υποστήριξη. Σκεφτείτε ενώνει το δίκτυο των επιζώντων. Επίσης, συνεργάζεται με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσει πώς μπορείτε να διαχειριστείτε με ασφάλεια ανάρρωσή σας και το ρόλο σας ως μητέρα ενός νεογέννητου.