Μυοκαρδιακή ισχαιμία

Ορισμός

Ισχαιμία του μυοκαρδίου συμβαίνει όταν η ροή του αίματος στον καρδιακό μυ μειωθεί με μερική ή ολική απόφραξη των αρτηριών της καρδιάς σας (στεφανιαίες αρτηρίες). Η μείωση της ροής του αίματος μειώνει την παροχή οξυγόνου της καρδιάς σας.

Η ισχαιμία του μυοκαρδίου, που ονομάζεται επίσης καρδιακής ισχαιμίας, μπορεί να βλάψει την καρδιά σας μυός, μειώνοντας την ικανότητά της να αντλεί αποτελεσματικά. Μια ξαφνική, σοβαρή απόφραξη μιας στεφανιαίας αρτηρίας μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή. Η ισχαιμία του μυοκαρδίου μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.

Η θεραπεία για την μυοκαρδιακή ισχαιμία κατευθύνεται στη βελτίωση της ροής του αίματος στον καρδιακό μυ και μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα, μια διαδικασία για να ανοίξει φραγμένων αρτηριών ή επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης. Κάνοντας καρδιά-υγιή επιλογές τρόπου ζωής είναι σημαντική στη θεραπεία και την πρόληψη της ισχαιμίας του μυοκαρδίου.

Συμπτώματα

Μερικοί άνθρωποι που έχουν ισχαιμία του μυοκαρδίου δεν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα (σιωπηλή ισχαιμία). Όταν η ισχαιμία του μυοκαρδίου κάνει σημάδια αιτία και τα συμπτώματα, μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πίεση στο στήθος ή πόνο, συνήθως στην αριστερή πλευρά του σώματος (στηθάγχη)
 • Αυχένα ή πόνο σαγόνι
 • Ώμο ή πόνο στο χέρι
 • Υγρό δέρμα
 • Δύσπνοια
 • Ναυτία και έμετος

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν έχετε δυσφορία στο στήθος, ειδικά αν είναι συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα από τα άλλα σημεία και συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω, ζητήστε ιατρική φροντίδα αμέσως. Καλέστε το 911 ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης σας. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έχετε κάποιον να σας οδηγήσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οδηγήστε τον εαυτό σας μόνο ως έσχατη λύση, εφόσον δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη επιλογή. Οδηγώντας τον εαυτό σας βάζει και άλλους σε κίνδυνο εάν η κατάστασή σας επιδεινώνεται ξαφνικά.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Μυοκαρδιακή ισχαιμία εμφανίζεται όταν η ροή του αίματος μέσω ενός ή περισσοτέρων από τα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στην καρδιά σας (στεφανιαίες αρτηρίες) ελαττώνεται. Αυτή η μείωση της ροής του αίματος οδηγεί σε μείωση της ποσότητας του οξυγόνου μυός καρδιάς (μυοκάρδιο) λαμβάνει. Μυοκαρδιακή ισχαιμία μπορεί να συμβεί αργά καθώς αρτηρίες αποφράσσονται πάροδο του χρόνου, ή μπορεί να συμβεί γρήγορα, όταν μια αρτηρία φράσσεται ξαφνικά.

Συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν ισχαιμία του μυοκαρδίου περιλαμβάνουν:

 • Στεφανιαία νόσος (αθηροσκλήρωση). Αθηροσκλήρωση εμφανίζεται όταν οι πλάκες από χοληστερόλη και άλλα προϊόντα κυψελοειδούς αποβλήτων, τη δημιουργία στα τοιχώματα των αρτηριών σας και να περιορίσει τη ροή του αίματος. Αθηροσκλήρωση των αρτηριών της καρδιάς ονομάζεται στεφανιαία νόσο και είναι η πιο κοινή αιτία της ισχαιμίας του μυοκαρδίου.
 • Θρόμβο αίματος. Οι πλάκες που αναπτύσσονται στην αθηροσκλήρωση μπορεί να υποστούν ρήξη, προκαλώντας έναν θρόμβο αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδια, σοβαρή μυοκαρδιακή ισχαιμία, οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή.
 • Σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών. Ένα σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών είναι μια σύντομη, προσωρινή ενίσχυση (σύσπαση) των μυών του τοιχώματος της αρτηρίας. Αυτό μπορεί να μειωθεί και λίγο μειώσετε ή ακόμη και να εμποδίσει τη ροή του αίματος σε τμήμα του καρδιακού μυός. Στεφανιαία αρτηρία σπασμοί είναι πιο συχνές σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως υψηλή χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά οι σπασμοί μπορεί να συμβεί σε άτομα που δεν έχουν παράγοντες κινδύνου, πάρα πολύ. Στεφανιαία αρτηρία σπασμοί μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, όπως ο λύκος.
 • Σοβαρές ασθένειες. Ισχαιμία του μυοκαρδίου μπορεί να συμβεί όταν οι μεταβολικές απαιτήσεις της αύξησης της καρδιάς σας ή όταν η πίεση του αίματος είναι πολύ χαμηλή λόγω της λοίμωξης, αιμορραγίας ή άλλες σοβαρές ασθένειες.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμίας του μυοκαρδίου περιλαμβάνουν:

 • . Καπνού για κάπνισμα και η μακροχρόνια έκθεση σε παθητικό κάπνισμα βλάβη τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών - συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς σας - που επιτρέπει καταθέσεις της χοληστερόλης και άλλων ουσιών για τη συλλογή και να επιβραδύνει τη ροή του αίματος. Το κάπνισμα επίσης αυξάνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος στις αρτηρίες που μπορεί να προκαλέσει ισχαιμία του μυοκαρδίου.
 • Ο διαβήτης. Διαβήτης είναι η αδυναμία του σώματός σας για την επαρκή παράγει ή να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη σωστά. Η ινσουλίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας, επιτρέπει στο σώμα σας να χρησιμοποιήσει γλυκόζη, η οποία είναι μια μορφή ζάχαρης από τα τρόφιμα. Ο διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί στην παιδική ηλικία, αλλά εμφανίζεται πιο συχνά στη μέση ηλικία και μεταξύ των υπέρβαρων ανθρώπων. Ο διαβήτης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου, καρδιακή προσβολή και άλλα καρδιακά προβλήματα.
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση. Την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά σας με την επιτάχυνση της αθηροσκλήρωσης. Ο κίνδυνος της υψηλής πίεσης του αίματος αυξάνεται όπως την ηλικία σας και αν έχετε οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πιο κοινή σε αυτούς που είναι παχύσαρκοι και καπνιστές. Τρώγοντας μια διατροφή πλούσια σε αλάτι μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος.
 • Υψηλή αρτηριακή επίπεδα χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων. Χοληστερόλη είναι ένα σημαντικό μέρος των καταθέσεων που μπορεί να περιορίσουν τις αρτηρίες σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τροφοδοτούν την καρδιά σας. Ένα υψηλό επίπεδο των «κακών» (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, ή LDL) χοληστερόλης στο αίμα σας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Ένα υψηλό επίπεδο της LDL μπορεί να οφείλεται σε μία κληρονομική πάθηση ή μια δίαιτα υψηλή σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Ένα υψηλό επίπεδο των τριγλυκεριδίων, ένας άλλος τύπος του λίπους του αίματος, μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης. Ωστόσο, το υψηλό επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL) χοληστερόλη («καλή» χοληστερόλη), η οποία βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει περίσσεια χοληστερόλης, είναι επιθυμητή και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
 • Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Ένα ανενεργό τρόπο ζωής συμβάλλει στην παχυσαρκία και συνδέεται με υψηλότερη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Οι άνθρωποι που παίρνουν τακτική αεροβική άσκηση έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου και καρδιακή προσβολή. Η άσκηση επίσης μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.
 • Η παχυσαρκία. Παχύσαρκα άτομα έχουν υψηλό ποσοστό του σωματικού λίπους, συχνά με δείκτη μάζας σώματος 30 ή υψηλότερο. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου, διότι συνδέεται με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακής προσβολής ή στεφανιαία νόσο, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Στεφανιαία νόσος (αθηροσκλήρωση).
Ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Στεφανιαία νόσος (αθηροσκλήρωση).

Η ισχαιμία του μυοκαρδίου μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από σοβαρές επιπλοκές, όπως οι εξής:

 • Καρδιακή προσβολή (έμφραγμα του μυοκαρδίου). Εάν μια στεφανιαία αρτηρία γίνεται εντελώς αποκλεισμένη, η έλλειψη οξυγόνου του αίματος και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή που καταστρέφει μέρος του καρδιακού μυός, προκαλώντας σοβαρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρες καρδιακή βλάβη.
 • Ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία). Μυ της καρδιάς σας χρειάζεται αρκετό οξυγόνο για να νικήσει σωστά. Όταν η καρδιά σας δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο, τα ηλεκτρικά ερεθίσματα στην καρδιά σας που συντονίζουν καρδιακών παλμών σας μπορεί να δυσλειτουργία, προκαλώντας την καρδιά σας να χτυπά πολύ γρήγορα, πάρα πολύ αργά ή ακανόνιστα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρρυθμίες μπορούν να είναι απειλητική για τη ζωή.
 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Ισχαιμία του μυοκαρδίου μπορεί να βλάψει τον καρδιακό μυ ίδια, οδηγώντας σε μείωση στην ικανότητά της να αντλεί αίμα αποτελεσματικά στο υπόλοιπο του σώματος σας. Πάροδο του χρόνου, αυτή η βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν μυοκαρδιακή ισχαιμία προκαλεί πόνο στο στήθος, θα σας ενδέχεται να αξιολογηθούν σε μια ρύθμιση έκτακτης ανάγκης, και όχι στο διορισμό ενός γιατρού. Αν δεν έχετε πόνο στο στήθος, αλλά αντιμετωπίζουν άλλα συμπτώματα ή ανησυχείτε για τον κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για μια αξιολόγηση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό της καρδιάς (καρδιολόγος).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είμαστε προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας. Κάποιες εξετάσεις αίματος, για παράδειγμα, απαιτούν γρήγορη εκ των προτέρων.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με ισχαιμία του μυοκαρδίου.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, και να τονίσετε κάποιες τυχόν πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης. Εάν δεν ακολουθούν ήδη μια ρουτίνα δίαιτα ή άσκηση, είναι έτοιμοι να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπευτική επιλογή;
 • Ποια τρόφιμα θα πρέπει να τρώω ή να αποφύγει;
 • Ποιο είναι το κατάλληλο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας;
 • Πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγχονται για τις καρδιακές παθήσεις; Για παράδειγμα, πόσο συχνά πρέπει να κάνω μια εξέταση χοληστερίνης;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση που μου προτείνεις;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη;
 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Μαζί με την αναθεώρηση του ιατρικού σας ιστορικού και ενδελεχή κλινική εξέταση, περιλαμβάνονται οι δοκιμές και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της ισχαιμίας του μυοκαρδίου:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Η δοκιμή αυτή καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας μέσω ηλεκτροδίων που συνδέονται στο δέρμα σας. Ορισμένες ανωμαλίες στην ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας μπορεί να υποδηλώνουν ισχαιμία του μυοκαρδίου.
 • Οι εξετάσεις αίματος. Ορισμένα ένζυμα της καρδιάς αργά διαρρεύσει στο αίμα σας, αν η καρδιά σας έχει υποστεί βλάβη. Για να βοηθήσει στη διάγνωση της ισχαιμίας του μυοκαρδίου, ο γιατρός σας μπορεί να πάρει δείγματα από το αίμα σας για να ελέγξετε για τα ένζυμα αυτά.
 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το τεστ χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει μια εικόνα της καρδιάς σας. Κατά τη διάρκεια μιας υπερηχοκαρδιογράφημα, τα ηχητικά κύματα που κατευθύνονται στην καρδιά σας από ένα αισθητήριο, ένα ραβδί-όπως συσκευή, που πραγματοποιήθηκε στο στήθος σας. Τα ηχητικά κύματα ανακλώνται από την καρδιά σας και αντανακλάται πίσω μέσω του θωρακικού τοιχώματος σας και η ηλεκτρονική επεξεργασία για να παρέχει εικόνες βίντεο της καρδιάς σας. Ένα υπερηχογράφημα μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό εάν μια περιοχή της καρδιάς σας έχει υποστεί βλάβη και δεν αντλεί φυσιολογικά.
 • Πυρηνική σάρωση. Η δοκιμή αυτή βοηθά στον εντοπισμό προβλημάτων ροής του αίματος στην καρδιά σας. Μικρές ποσότητες ραδιενεργού υλικού με ένεση στην κυκλοφορία του αίματός σας. Ειδικές κάμερες μπορεί να ανιχνεύσει το ραδιενεργό υλικό που ρέει μέσα από την καρδιά και τους πνεύμονές σας. Περιοχές μειωμένη ροή αίματος στον καρδιακό μυ - μέσω της οποίας λιγότερο του ραδιενεργού ροές υλικών - εμφανίζονται ως σκοτεινά σημεία στην σάρωση.
 • Στεφανιογραφία. Στεφανιαία αγγειογραφία χρησιμοποιεί απεικόνισης με ακτίνες Χ για να εξετάσει το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς σας. Κατά τη διάρκεια της στεφανιογραφία, ένα είδος βαφής που είναι ορατό από το μηχάνημα ακτίνων Χ εγχέεται στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς σας. Το X-ray μηχάνημα παίρνει γρήγορα μια σειρά από εικόνες (αγγειογραφημάτων), προσφέροντας μια λεπτομερή ματιά στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων σας.
 • . Καρδιακή αξονική τομογραφία αξονική τομογραφία μπορεί να καθορίσει αν έχετε στεφανιαίων αρτηριών - ένα σημάδι της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης. Οι αρτηρίες της καρδιάς μπορεί επίσης να δει με αξονική τομογραφία (CT στεφανιαία αγγειογραφία).
 • Τεστ κόπωσης. Ένα τεστ κοπώσεως συνήθως περιλαμβάνει περπάτημα σε διάδρομο ή ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο, ενώ καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αναπνοή παρακολουθούνται. Επειδή η άσκηση κάνει αντλίας της καρδιάς σας σκληρότερα και πιο γρήγορα από ό, τι κατά το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων, ένα τεστ κοπώσεως μπορεί να αποκαλύψει προβλήματα μέσα στην καρδιά σας, που μπορεί να μην είναι αισθητή διαφορετικά. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι μπορεί να έχετε ισχαιμία του μυοκαρδίου, αλλά δεν έχετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα.
 • Holter της παρακολούθησης. Το Holter είναι μια μικρή, φοριέται συσκευή που καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό σας. Μπορείτε φορούν συνήθως μια οθόνη Holter για μία έως τρεις ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή, η συσκευή θα καταγράψει το σύνολο των καρδιακών παλμών σας. Το Holter η δοκιμή εκτελείται συνήθως αν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν είναι σε θέση να δώσει το γιατρό αρκετές πληροφορίες σας για την κατάσταση της καρδιάς σας, ή αν ο γιατρός σας υποψιάζεται σιωπηλή ισχαιμία του μυοκαρδίου.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η θεραπεία της ισχαιμίας του μυοκαρδίου κατευθύνεται στη βελτίωση της ροής του αίματος στον καρδιακό μυ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, χειρουργικά, ή και τα δύο.

Φάρμακα
Φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της ισχαιμίας του μυοκαρδίου περιλαμβάνουν:

 • Ασπιρίνη. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη καθημερινά ασπιρίνη ή άλλα αραίωση του αίματος. Αυτό μπορεί να μειώσει την τάση του αίματος να πήξει, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών σας. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η ασπιρίνη δεν είναι σκόπιμο, όπως αν έχετε κάποια αιμορραγική διαταραχή ή αν είστε ήδη λαμβάνουν άλλη αραίωση του αίματος, οπότε ζητήστε από το γιατρό σας πριν αρχίσετε να παίρνετε ασπιρίνη.
 • Νιτρογλυκερίνη. Αυτό το φάρμακο ανοίγει προσωρινά αρτηριακών αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος από και προς την καρδιά σας.
 • Οι β-αναστολείς. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν να χαλαρώσετε μυ της καρδιάς σας, να επιβραδύνει κτύπο της καρδιάς σας και την μείωση της αρτηριακής πίεσης, ώστε το αίμα μπορεί να ρέει προς την καρδιά σας πιο εύκολα.
 • Μείωση της χοληστερόλης φάρμακα. Μειώνοντας την ποσότητα της χοληστερόλης στο αίμα σας, ιδιαίτερα χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL), ή «κακή» χοληστερόλη, τα φάρμακα αυτά μειώνουν το πρωτογενές υλικό που οι καταθέσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες. Ενίσχυση σας λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) ή "καλή" χοληστερόλη, μπορεί να βοηθήσει, επίσης. Ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει από μια σειρά από φάρμακα, όπως οι στατίνες, νιασίνη, φιμπράτες και δεσμεύουν τα χολικά οξέα.
 • Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου. Αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, που ονομάζεται επίσης ανταγωνιστές ασβεστίου, χαλαρώνουν και να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία επηρεάζοντας τα κύτταρα των μυών στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στην καρδιά σας. Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου επιβραδύνει επίσης το σφυγμό σας και να μειώσει το φόρτο εργασίας για την καρδιά σας.
 • Αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ). Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στη χαλάρωση των αγγείων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αναστολείς ACE εμποδίζουν ένα ένζυμο στο σώμα σας από την παραγωγή της αγγειοτενσίνης ΙΙ, μια ουσία στο σώμα σας που επηρεάζει το καρδιαγγειακό σύστημά σας με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων ασφυκτικά τα αιμοφόρα αγγεία σας.
 • Ρανολαζίνη (Ranexa). Αυτό το φάρμακο βοηθά στη χαλάρωση των αρτηριών της καρδιάς σας. Η ρανολαζίνη είναι ένα αντι-στηθάγχη φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να συνταγογραφείται με άλλα φάρμακα στηθάγχης, όπως αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, β-αναστολείς ή νιτρογλυκερίνη.

Διαδικασίες για τη βελτίωση της ροής του αίματος
Μερικές φορές πιο επιθετική θεραπεία είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ροής του αίματος. Χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

 • Αγγειοπλαστική και τοποθέτηση ενδοπρόθεσης Κατά τη διάρκεια της αγγειοπλαστικής -. Που ονομάζεται επίσης μια διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (PCI) - εισάγει το γιατρό σας ένα μακρύ, λεπτό σωλήνα (καθετήρα) στην περιόρισε μέρος των αρτηριών σας. Ένα σύρμα με ένα μικροσκοπικό ξεφουσκώσει, μπαλόνι διέρχεται μέσω του καθετήρα στην περιοχή που παρουσιάζει στένωση. Το μπαλόνι διογκώνεται για να διευρυνθεί η αρτηρία, και στη συνέχεια ένα μικρό πηνίο πλέγμα (stent) εισάγεται συνήθως για να κρατήσει την αρτηρία ανοικτή. Μερικά stents απελευθερώνουν αργά φαρμακευτική αγωγή για να βοηθήσει να κρατήσει την αρτηρία ανοικτή. Αυτή η διαδικασία βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά σας, μειώνοντας ή εξαλείφοντας ισχαιμία του μυοκαρδίου.
 • Στεφανιαία χειρουργική επέμβαση παράκαμψης με μόσχευμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο χειρουργός δημιουργεί ένα μόσχευμα για να παρακάμψει μπλοκαριστεί στεφανιαίες αρτηρίες χρησιμοποιώντας ένα δοχείο από ένα άλλο μέρος του σώματός σας. Αυτό επιτρέπει στο αίμα να ρέει γύρω από το μπλοκάρει ή στένωση στεφανιαίων αρτηριών. Επειδή αυτό απαιτεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, και είναι συνήθως προορίζεται για περιπτώσεις πολλαπλών στένωση στεφανιαίων αρτηριών.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εκτός από τις άλλες θεραπείες, ο γιατρός σας πιθανώς θα συστήσει ότι έχετε υιοθετήσει μια καρδιά-υγιή τρόπο ζωής. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι:

 • Κλείστε το κάπνισμα. Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εγκατάλειψη, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις στρατηγικές διακοπής του καπνίσματος.
 • Αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα. Παθητικό κάπνισμα μπορεί να βλάψει την επένδυση των αρτηριών σας και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμίας του μυοκαρδίου.
 • Διαχειριστείτε σοβαρές καταστάσεις υγείας. Treat ασθένειες ή καταστάσεις που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ισχαιμίας του μυοκαρδίου, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη στο αίμα.
 • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Φάτε μια υγιεινή διατροφή με περιορισμένες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως, και πολλά φρούτα και λαχανικά. Γνωρίστε τη χοληστερόλη τους αριθμούς σας και ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε τους μειώνεται στη συνιστώμενη επίπεδο.
 • Άσκηση. Άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στην καρδιά σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για την έναρξη μιας ασφαλούς πρόγραμμα άσκησης.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την απώλεια βάρους επιλογές.
 • Μειώστε το στρες. Μειώστε το στρες όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρακτική υγιείς τεχνικές για τη διαχείριση του στρες, όπως η χαλάρωση των μυών και βαθιά αναπνοή.

Εκτός από τις υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής, θυμηθείτε τη σημασία της τακτικής ιατρικές εξετάσεις. Ορισμένοι από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την ισχαιμία του μυοκαρδίου - υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης - δεν έχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια. Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να θέσει το στάδιο για μια ζωή καλύτερη υγεία της καρδιάς.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Οι ίδιες συνήθειες του τρόπου ζωής που μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία της ισχαιμίας του μυοκαρδίου μπορεί επίσης να βοηθήσει την πρόληψη της ανάπτυξης στην πρώτη θέση. Οδηγώντας μια καρδιά-υγιή τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τις αρτηρίες σας ισχυρή, λεία και ελαστική και επιτρέπει την μέγιστη ροή του αίματος. Για να ακολουθήσει μια καρδιά-υγιή τρόπο ζωής, θα πρέπει:

 • Αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα και να σταματήσουν το κάπνισμα ή το μάσημα του καπνού
 • Συνθήκες ελέγχου, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης
 • Άσκηση
 • Φάτε μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλή σε αλάτι διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
 • Μειώστε το στρες

Βλέπε επίσης