Να πάρει έγκυος

Συμπτώματα της εγκυμοσύνης: τι θα συμβεί αμέσως

Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστεί κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Εδώ είναι τι μπορείτε να ζήσετε από ναυτία και τρυφερά στήθη σε ζάλη και εναλλαγές της διάθεσης.

Θα μπορούσατε να είστε έγκυος; Η απόδειξη είναι το τεστ εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμη και προτού να χάσετε μια περίοδο, ίσως υποψιάζεστε - ή ελπίζουν - ότι είστε έγκυος. Για μερικές γυναίκες, πρώιμα σημεία και συμπτώματα της εγκυμοσύνης αρχίζουν κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Γνωρίστε τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Εκτός από μια χαμένη περίοδο, τα πρώτα σημάδια και τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Tender, πρησμένα στήθη. Νωρίς στην εγκυμοσύνη ορμονικές αλλαγές μπορεί να κάνει στήθος σας, ευαίσθητο ή ερεθισμένο. Ή το στήθος σας μπορεί να αισθάνεστε χορτάτοι και βαρύτερα.
  • Ναυτία με ή χωρίς έμετο. Πρωινή αδιαθεσία, η οποία μπορεί να χτυπήσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, μερικές φορές αρχίζει μετά από τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Αν και η αιτία της ναυτίας κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι σαφής, οι ορμόνες εγκυμοσύνης πιθανόν παίζουν ένα ρόλο. Οι έγκυες γυναίκες θα μπορούσε επίσης να διαπιστώσετε ότι μυρίζει ότι ποτέ δεν τους ενόχλησε πριν προκαλέσει ναυτία τώρα.
  • Αυξημένη ούρηση. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας ούρηση πιο συχνά απ 'ότι συνήθως.
  • Κόπωση. Κόπωση κατέχει επίσης υψηλή θέση μεταξύ των πρόωρα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης, τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης ανεβαίνουν - η οποία μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία.
  • Απέχθεια για τα τρόφιμα ή τους πόθους. Όταν είστε έγκυος, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας το δυνάμωμα τη μύτη σας σε ορισμένα τρόφιμα. Λαχτάρα για φαγητό είναι κοινά, πάρα πολύ. Όπως τα περισσότερα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές προτιμήσεις μπορεί να chalked μέχρι ορμονικές αλλαγές.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα της εγκυμοσύνης: τι θα συμβεί αμέσως

Άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Μερικές φορές τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο εξοικειωμένοι ή προφανή. Εάν είστε έγκυος, μπορεί να βιώσετε:

  • Ελαφρά αιμορραγία. Μερικές φορές μια μικρή ποσότητα από κηλίδες αίματος ή κολπική αιμορραγία είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Γνωστή ως αιμορραγία εμφύτευση, αυτό συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο αποδίδει στην επένδυση της μήτρας - περίπου 10 έως 14 ημέρες μετά από τη σύλληψη. Εμφύτευση αιμορραγία γενικά διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα και λαμβάνει χώρα γύρω από τη στιγμή της εμμήνου ρύσεως. Ωστόσο, η αιμορραγία εμφύτευσης είναι συνήθως πολύ ελαφρύτερο από έμμηνο αιμορραγία.
  • Κράμπες. Ορισμένες γυναίκες βιώνουν ήπια μήτρας κράμπες νωρίς στην εγκυμοσύνη.
  • Εναλλαγές της διάθεσης. Η πλημμύρα των ορμονών στο σώμα σας στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνουν ασυνήθιστα συναισθηματική και μέλο. Εναλλαγές της διάθεσης είναι επίσης κοινά.
  • Ζάλη. Εγκυμοσύνη προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται και η αρτηριακή σας πίεση να πέσει. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αίσθημα ζαλάδας ή ζάλη.
  • Δυσκοιλιότητα. Ορμονικές αλλαγές προκαλούν πεπτικό σας σύστημα για να επιβραδύνει, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Επιπλέον, βασική θερμοκρασία του σώματος σας - τη θερμοκρασία σας, όταν εσείς πρώτα ξυπνήστε το πρωί - θα μπορούσε να παρέχει μια πρώιμη ένδειξη για την εγκυμοσύνη. Βασική θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ελαφρώς αμέσως μετά την ωορρηξία και παραμένει σε αυτό το επίπεδο μέχρι την επόμενη περίοδό σας. Εάν έχετε αποτύπωση βασικοκυτταρικό θερμοκρασία του σώματος σας για να καθορίσει πότε έχετε ωορρηξία, τη συνεχή ανύψωση του για περισσότερο από δύο εβδομάδες θα μπορούσε να σημαίνει ότι είστε έγκυος.

Είσαι πραγματικά έγκυος;

Να πάρει έγκυος. Tender, πρησμένα στήθη.
Να πάρει έγκυος. Tender, πρησμένα στήθη.

Δυστυχώς, αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα δεν είναι μοναδική για την εγκυμοσύνη. Κάποιοι μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε πάρει άρρωστος ή ότι η περίοδος σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ομοίως, μπορείτε να είστε έγκυος χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο από αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα.

Ακόμα, αν δεν έχετε εμμηνορρυσία ή παρατηρήσετε κάποιο από άκρη-offs στους καταλόγους αυτούς, ίσως να θέλετε να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι - ειδικά αν δεν είστε παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου σας ή αν ποικίλλει ευρέως από ένα μήνα για να το επόμενο. Εάν το σπίτι τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό, να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Όσο πιο γρήγορα εγκυμοσύνης σας έχει επιβεβαιωθεί, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε την προγεννητική φροντίδα.

Βλέπε επίσης