Καταλληλότητα

Fitness: Συμβουλές για την παραμονή κίνητρα

Fitness δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε την εστίαση και διασκέδαση στη ρουτίνα σας.

Έχετε ξεκινήσει ποτέ ένα πρόγραμμα γυμναστικής και στη συνέχεια να το κόψω; Αν απαντήσατε ναι, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν προγράμματα γυμναστικής, αλλά να σταματήσει όταν βαριούνται ή τα αποτελέσματα έρχονται πολύ αργά. Εδώ είναι επτά συμβουλές για να σας βοηθήσει να μείνετε κίνητρα.

1. Θέστε τους στόχους

Αρχίστε με απλές στόχους και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο εύρος στόχων. Θυμηθείτε να κάνουν τους στόχους σας ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι. Είναι εύκολο να απογοητευτείτε και να παραιτηθεί, εάν οι στόχοι σας είναι υπερβολικά φιλόδοξοι.

Για παράδειγμα, αν δεν έχετε ασκηθεί για λίγο, ένας βραχυπρόθεσμος στόχος θα μπορούσε να είναι προσβάσιμος σε 10 λεπτά την ημέρα, τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ένας ενδιάμεσος στόχος θα μπορούσε να είναι μόλις 30 λεπτά με πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ένας μακροπρόθεσμος στόχος θα μπορούσε να είναι να ολοκληρώσει μια βόλτα 5K.

2. Το κάνετε τη διασκέδαση

Βρείτε αθλήματα ή δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, διαφέρουν στη συνέχεια τη ρουτίνα να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Εάν δεν είστε απολαμβάνοντας τις προπονήσεις σας, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Συμμετοχή σε βόλεϊ ή πρωτάθλημα σόφτμπολ. Πάρτε ένα μάθημα χορού. Ελέγξτε έξω ένα κέντρο υγείας ή πολεμικές τέχνες κέντρο. Ανακαλύψτε κρυμμένα αθλητικό ταλέντο σας. Θυμηθείτε, η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία - και να είστε πιο πιθανό να κολλήσει με ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αν έχετε τη διασκέδαση.

3. Εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα

Αν είναι δύσκολο να βρουν χρόνο για άσκηση, μην καταφύγουμε σε δικαιολογίες. Πρόγραμμα προπονήσεις, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλη σημαντική δραστηριότητα. Μπορείτε επίσης να γλιστρήσει στη φυσική δραστηριότητα καθ 'όλη την ημέρα. Πάρτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ. Περπατήστε πάνω και κάτω περιθώριο, ενώ βλέποντας τα παιδιά παίζουν αθλήματα. Πεντάλ ένα στατικό ποδήλατο ή να κάνετε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση το βράδυ.

Βλέπε επίσης

Fitness: Συμβουλές για την παραμονή κίνητρα

4. Βάλτε το στο χαρτί

Είστε ελπίζοντας να χάσετε βάρος; Ενισχύστε την ενέργειά σας; Κοιμηθείτε καλύτερα; Διαχειριστείτε μια χρόνια κατάσταση; Γράψτε τα κάτω. Βλέποντας τα οφέλη της τακτικής άσκησης σε χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε κίνητρα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε βοηθά να κρατήσει ένα ημερολόγιο άσκηση. Καταγράψτε τι κάνατε κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας άσκησης, πόσο καιρό θα ασκεί και πώς αισθανθήκατε αργότερα. Καταγραφή προσπάθειές σας μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστούν προς την κατεύθυνση των στόχων σας - και να σας υπενθυμίσω ότι έχετε κάνει πρόοδο.

5. Ενώστε τις δυνάμεις σας με τους γείτονές τους φίλους, ή τους άλλους

Δεν είστε μόνοι. Προσκαλέστε τους φίλους ή τους συναδέλφους να ενταχθούν σε σας όταν ασκείστε. Ασκηθείτε με το σύντροφό σας ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Παίξτε ποδόσφαιρο με τα παιδιά σας. Οργανώστε μια ομάδα από τους γείτονες να λάβουν μαθήματα γυμναστικής σε ένα τοπικό κέντρο υγείας.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Μετά από κάθε συνεδρία άσκησης, αφιερώστε λίγα λεπτά για να απολαύσετε τα καλά συναισθήματα ότι η άσκηση σας δίνει. Αυτό το είδος της εσωτερικής ανταμοιβή μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για την τακτική άσκηση. Εξωτερικά οφέλη μπορεί να βοηθήσει, επίσης. Όταν φτάσετε σε ένα μεγαλύτερο εύρος στόχου, περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή νέα κομμάτια για να απολαύσετε ενώ ασκείστε.

7. Να είστε ευέλικτοι

Fitness. Fitness: Συμβουλές για την παραμονή κίνητρα.
Fitness. Fitness: Συμβουλές για την παραμονή κίνητρα.

Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένος για να ασκηθείτε ή απλά δεν αισθάνονται σε αυτό, ρίξτε μια ή δύο μέρες μακριά. Να είναι ευγενής με τον εαυτό σας, αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Το σημαντικό πράγμα είναι να πάρει και πάλι στο προσκήνιο το συντομότερο δυνατό.

Τώρα που έχετε ανακτήσει τον ενθουσιασμό σας, να κινείται! Θέστε τους στόχους σας, να είναι διασκέδαση και το ελαφρύ κτύπημα στον εαυτό σας στην πλάτη από καιρό σε καιρό. Θυμηθείτε, η σωματική δραστηριότητα είναι για τη ζωή. Επανεξέταση αυτές τις συμβουλές όποτε αισθάνεστε το κίνητρό σας ολίσθηση.

Βλέπε επίσης

Καταλληλότητα