Ακράτεια ούρων

Ορισμός

Ακράτεια ούρων - η απώλεια του ελέγχου της ουροδόχου κύστης - είναι μια κοινή και συχνά ενοχλητικό πρόβλημα. Η σοβαρότητα της ακράτειας ούρων κυμαίνεται από κατά καιρούς διαρροή ούρων όταν βήχετε ή φτερνίζεστε για να έχει μια τάση για ούρηση που είναι τόσο ξαφνική και ισχυρή δεν έχετε στην τουαλέτα εγκαίρως.

Αν ακράτεια ούρων επηρεάζει την ημέρα με την ημέρα δραστηριότητες, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής ή ιατρική θεραπεία μπορεί να διευκολύνει τη δυσφορία σας ή να σταματήσει την ακράτεια ούρων.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Ακράτεια ούρων είναι η ανικανότητα να ελέγχουν την απελευθέρωση των ούρων από την κύστη σας. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν περιστασιακές, μικρές διαρροές - ή στάζει - ούρων. Άλλοι υγρή συχνά τα ρούχα τους.

Τύποι της ακράτειας ούρων περιλαμβάνουν:

 • . Ακράτεια στρες Αυτό είναι απώλεια ούρων όταν ασκούν πίεση - στρες - στην κύστη σας με το βήχα, το φτέρνισμα, το γέλιο, άσκηση ή την άρση κάτι βαρύ. Ακράτεια από στρες εμφανίζεται όταν ο σφιγκτήρας μυς της ουροδόχου κύστης αποδυναμώνεται. Στις γυναίκες, φυσικές αλλαγές που προκύπτουν από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει άγχος ακράτειας. Στους άνδρες, η απομάκρυνση του αδένα του προστάτη μπορεί να οδηγήσει σε άγχος ακράτειας.
 • Επιτακτική ακράτεια. Αυτή είναι μια ξαφνική, έντονη ανάγκη για ούρηση, που ακολουθείται από μια ακούσια απώλεια ούρων. Μυ της ουροδόχου κύστης συμβάσεις σας και μπορεί να σας δώσει μια προειδοποίηση μόλις λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό για να επιτευχθεί μια τουαλέτα. Με επιτακτική ακράτεια, ίσως χρειαστεί να ουρείτε συχνά, συμπεριλαμβανομένων όλη τη νύχτα. Επιτακτική ακράτεια μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ερεθιστικά κύστης, τα προβλήματα του εντέρου, νόσο του Πάρκινσον, νόσο του Alzheimer, εγκεφαλικό επεισόδιο, τραυματισμό ή βλάβη του νευρικού συστήματος που σχετίζονται με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αν δεν υπάρχει καμία γνωστή αιτία, επιτακτικού τύπου ακράτειας ούρων είναι επίσης ονομάζεται υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.
 • Ακράτεια από υπερπλήρωση. Εάν συχνά ή συνεχώς περάσει τα ούρα, μπορεί να έχετε ακράτεια υπερχείλισης, η οποία είναι η ανικανότητα να αδειάσετε την κύστη σας. Μερικές φορές μπορεί να αισθανθείτε σαν να μην έχετε αδειάσει εντελώς την κύστη σας. Όταν προσπαθείτε να ουρήσει, μπορεί να παράγει μόνο μια αδύναμη ροή των ούρων. Αυτό το είδος της ακράτειας μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους με ένα κατεστραμμένο κύστη, ουρήθρα μπλοκάρει ή βλάβη των νεύρων από τον διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβη του νωτιαίου μυελού. Στους άνδρες, ακράτεια υπερχείλισης μπορεί επίσης να σχετίζεται με προβλήματα του προστάτη αδένα.
 • Μικτή ακράτεια. Εάν έχετε συμπτώματα από περισσότερα από ένα τύπο της ακράτειας των ούρων, όπως το άγχος ακράτειας και επιτακτική ακράτεια, έχετε αναμιχθεί ακράτεια.
 • Λειτουργική ακράτεια. Πολλοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ιδιαίτερα τους ανθρώπους σε γηροκομεία, ακράτεια εμπειρία μόνο και μόνο επειδή μια σωματική ή πνευματική μειονεξία τους κρατά από την καθιστά στην τουαλέτα εγκαίρως. Για παράδειγμα, ένα άτομο με σοβαρή αρθρίτιδα μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεκουμπώνει το παντελόνι του ή της αρκετά γρήγορα. Αυτό ονομάζεται λειτουργική ακράτεια.
 • Ολική ακράτεια. Αυτός ο όρος μερικές φορές χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συνεχή διαρροή των ούρων, ημέρα και νύχτα, ή την περιοδική ανεξέλεγκτη διαρροή μεγάλων όγκων ούρων.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Μπορεί να αισθάνονται άβολα συζητώντας ακράτεια με το γιατρό σας. Αλλά αν η ακράτεια είναι συχνές ή επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας, που αναζητούν ιατρική συμβουλή είναι σημαντική για πολλούς λόγους:

 • Ακράτεια ούρων μπορεί να δείξει μια πιο σοβαρή υποκείμενη κατάσταση, ιδιαίτερα εάν συνδέεται με το αίμα στα ούρα σας.
 • Ακράτεια ούρων μπορεί να σας προκαλεί να περιορίσει τις δραστηριότητές σας και να περιορίσει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σας για να αποφευχθεί η αμηχανία.
 • Ακράτεια ούρων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των πτώσεων σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βιασύνη να το κάνει στην τουαλέτα.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η ακράτεια ούρων δεν είναι μια ασθένεια, είναι ένα σύμπτωμα. Μπορεί να προκληθεί από τις καθημερινές συνήθειες, υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή σωματικά προβλήματα. Μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση από το γιατρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είναι πίσω από την ακράτεια σας.

Αιτίες της προσωρινής ακράτεια ούρων
Ορισμένα τρόφιμα, τα ποτά και τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή ακράτεια ούρων. Μια απλή αλλαγή στις συνήθειες μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

 • Αλκοόλ. Το αλκοόλ δρα ως διεγερτικό της ουροδόχου κύστης και ένα διουρητικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια επείγουσα ανάγκη για ούρηση.
 • Υπερυδάτωση. Πόσιμο πολλά υγρά, ιδιαίτερα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αυξάνει την ποσότητα των ούρων η κύστη σας έχει να αντιμετωπίσει.
 • Καφεΐνη. Καφεΐνη είναι ένα διουρητικό και ένα διεγερτικό της ουροδόχου κύστης που μπορεί να προκαλέσει μια ξαφνική ανάγκη για ούρηση.
 • . Ερεθισμό της ουροδόχου κύστης αεριούχα ποτά, τσάι και καφέ - με ή χωρίς καφεΐνη - τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σιρόπι καλαμποκιού, και τα τρόφιμα και τα ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μπαχαρικά, ζάχαρη και οξύ, όπως τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες, μπορεί να επιδεινώσει την κύστη σας.
 • Φάρμακα. Φάρμακα καρδιάς, την αρτηριακή πίεση φάρμακα, ηρεμιστικά, μυοχαλαρωτικά και άλλα φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν σε προβλήματα ελέγχου της κύστης.

Εύκολα ιάσιμες ιατρικές καταστάσεις, επίσης, μπορεί να είναι υπεύθυνη για την ακράτεια ούρων.

 • Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Λοιμώξεις μπορεί να ερεθίσει την ουροδόχο κύστη σας, προκαλώντας σας να έχουν ισχυρή επιτακτική ανάγκη για ούρηση. Αυτές οι παρορμήσεις μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδια ακράτειας, η οποία μπορεί να είναι μόνο προειδοποιητικό σήμα σας από μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Άλλα πιθανά σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση και δυσώδη ούρα.
 • Δυσκοιλιότητα. Το ορθό βρίσκεται κοντά στην ουροδόχο κύστη και τα μερίδια πολλές από τις ίδιες νεύρων. Σκληρό, συμπαγή κόπρανα στον πρωκτό σας προκαλεί αυτά τα νεύρα να είναι υπερδραστήρια και να αυξηθεί η συχνουρία. Επιπλέον, συμπιεσμένο κόπρανα μπορεί μερικές φορές να αλληλεπιδρούν με την εκκένωση της κύστης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακράτεια υπερχείλισης.

Αιτίες της επίμονης ακράτεια ούρων
Η ακράτεια των ούρων μπορεί επίσης να είναι μια επίμονη κατάσταση που προκαλείται από την υποκείμενη φυσικά προβλήματα ή αλλαγές, όπως οι εξής:

 • Εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν άγχος ακράτειας λόγω των ορμονικών αλλαγών και την αύξηση του βάρους μιας διευρυνόμενης μήτρας. Επιπλέον, το άγχος ενός κολπικού παράδοσης μπορεί να αποδυναμώσει μυών που χρειάζονται για τον έλεγχο της κύστης. Οι αλλαγές που συμβαίνουν κατά τον τοκετό μπορεί επίσης να βλάψει τα νεύρα της ουροδόχου κύστης και υποστηρικτική ιστού, που οδηγεί σε μια πτώση (πρόπτωση) πυελικού εδάφους. Με πρόπτωση, την ουροδόχο κύστη σας, τη μήτρα, του ορθού ή του λεπτού εντέρου μπορεί να ωθείται προς τα κάτω από τη συνηθισμένη θέση και προεξέχει στον κόλπο σας. Τέτοιες προεξοχές μπορεί να σχετίζονται με την ακράτεια.
 • Αλλαγές με την γήρανση. Γήρανση του μυός της κύστης οδηγεί σε μείωση της ικανότητας της κύστης για την αποθήκευση των ούρων και αύξηση της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης συμπτώματα. Κίνδυνος της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης αυξάνεται εάν έχετε ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων, έτσι διατήρηση της καλής γενικής υγείας - συμπεριλαμβανομένης της διακοπής του καπνίσματος, τη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος και τη διατήρηση του βάρους σας σε μια υγιή σειρά - μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα συγκράτηση της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

  Μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα, μια ορμόνη που βοηθά να κρατήσει την επένδυση της κύστης και της ουρήθρας υγιείς. Με λιγότερα οιστρογόνα, οι ιστοί αυτοί ενδέχεται να επιδεινωθεί, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την ακράτεια.

 • Υστερεκτομή. Στις γυναίκες, η ουροδόχος κύστη και η μήτρα βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο και υποστηρίζονται από πολλές από τις ίδιες μυών και των συνδέσμων. Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας - για παράδειγμα, η αφαίρεση της μήτρας (υστερεκτομή) - μπορεί να βλάψει τα δικαιολογητικά τους μυς του πυελικού εδάφους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια.
 • Επώδυνο σύνδρομο της ουροδόχου κύστης (διάμεση κυστίτιδα). Αυτή η χρόνια κατάσταση προκαλεί επώδυνη και συχνή ούρηση, και σπάνια, ακράτεια ούρων.
 • . Προστατίτιδα απώλεια ελέγχου της κύστης δεν είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι της προστατίτιδας, η οποία είναι φλεγμονή του προστάτη αδένα - ένας καρυδιάς μεγέθους όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη αρσενικό. Ακόμα κι έτσι, ακράτεια ούρων συμβαίνει μερικές φορές με αυτή την κοινή κατάσταση.
 • Διευρυμένη του προστάτη. Σε ηλικιωμένους άνδρες, η ακράτεια συχνά πηγάζει από τη διεύρυνση του προστάτη αδένα, μια κατάσταση γνωστή ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ).
 • Καρκίνο του προστάτη. Στους άνδρες, ακράτεια από στρες ή επιτακτική ακράτεια μπορεί να συνδέεται με μη επεξεργασμένο καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, πιο συχνά, ακράτεια είναι μια παρενέργεια των θεραπειών - χειρουργική επέμβαση ή την ακτινοβολία - για τον καρκίνο του προστάτη.
 • Καρκίνος της ουροδόχου κύστης ή της ουροδόχου κύστης πέτρες. Ακράτεια, επιτακτική ούρηση και κάψιμο κατά την ούρηση μπορεί να είναι σημάδια και τα συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης ή πέτρες στην κύστη. Άλλα σημάδια και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίμα στα ούρα και πυελικό πόνο.
 • Νευρολογικών διαταραχών. Σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Parkinson, εγκεφαλικό επεισόδιο, όγκο στον εγκέφαλο ή κάκωση μπορεί να παρεμβαίνουν με νευρικά σήματα που εμπλέκονται στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, προκαλώντας ακράτεια ούρων.
 • Παρακώλυση. Ένας όγκος οπουδήποτε κατά μήκος του ουροποιητικού συστήματος σας μπορεί να εμποδίσει την φυσιολογική ροή των ούρων και να προκαλέσουν ακράτεια, συνήθως ακράτεια υπερχείλισης. Πέτρες του ουροποιητικού - σκληρά, πέτρα που μοιάζει με μάζες που μπορεί να σχηματιστεί στην κύστη - μπορεί να ευθύνεται για τη διαρροή ούρων. Πέτρες μπορούν να είναι παρόντες στα νεφρά σας, την ουροδόχο κύστη ή ουρητήρων.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ακράτειας ούρων:

 • Sex. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να έχουν άγχος ακράτειας. Η εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την εμμηνόπαυση και την κανονική γυναίκα λογαριασμό ανατομία για αυτή τη διαφορά. Ωστόσο, οι άνδρες με προβλήματα προστάτη αδένα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο παρόρμηση και ακράτεια υπερχείλισης.
 • Ηλικία. Δεδομένου ότι γερνάτε, οι μύες της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας σας να χάσουν κάποια από τη δύναμή τους. Αλλαγές με την ηλικία μείωση πόσο κύστη σας μπορεί να κρατήσει και να αυξήσει τις πιθανότητες ακούσια απελευθέρωση των ούρων. Εντούτοις, να πάρει τα μεγαλύτερα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε ακράτεια. Η ακράτεια δεν είναι φυσιολογικό σε οποιαδήποτε ηλικία - με εξαίρεση κατά τη βρεφική ηλικία.
 • Να είναι κάποιος υπέρβαρος. Όντας παχύσαρκοι ή υπέρβαροι αυξάνει την πίεση στην ουροδόχο κύστη σας και των γύρω μυών, που τους αποδυναμώνει και επιτρέπει στα ούρα να διαρρεύσει όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
 • Κάπνισμα. Ένας χρόνιος βήχας που σχετίζεται με το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει επεισόδια ακράτειας ή να επιδεινώσει την ακράτεια που έχει και άλλες αιτίες. Συνεχή βήχα δίνει έμφαση στην σφιγκτήρα σας, με αποτέλεσμα να τονίσω ακράτεια. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, προκαλώντας συσπάσεις της κύστης.
 • Άλλες ασθένειες. Νεφρική νόσο ή διαβήτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ακράτεια.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Επιπλοκές της χρόνιας ακράτειας ούρων περιλαμβάνουν:

 • Δερματικά προβλήματα. Ακράτεια ούρων μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα, δερματικές μολύνσεις και πληγές (έλκη του δέρματος) από σταθερά βρεγμένο δέρμα.
 • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ούρων αυξάνει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
 • Αλλαγές στις δραστηριότητές σας. Ακράτεια ούρων μπορεί να σας κρατήσει από το να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες. Μπορείτε να σταματήσετε την άσκηση, κλείστε συμμετέχετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή ακόμα και να σταματήσει εγχειρήματα μακριά από το γνώριμο περιοχές όπου ξέρετε τις θέσεις των τουαλετών.
 • Αλλαγές στο έργο σας ζωή. Ακράτεια ούρων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επαγγελματική σας ζωή. Σας προτρέπω να ουρήσει μπορεί να σας αναγκάσει να πρέπει να σηκωθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων. Το πρόβλημα μπορεί να διαταράξει τη συγκέντρωσή σας στην εργασία ή να σας κρατήσει ξύπνιο τη νύχτα, προκαλώντας κόπωση.
 • Οι αλλαγές στην προσωπική σας ζωή. Ίσως το πιο θλιβερό είναι η ακράτεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στην προσωπική σας ζωή. Η οικογένειά σας δεν μπορούν να καταλάβουν τη συμπεριφορά σας μπορεί να αυξηθεί ή απογοητευμένοι από τα πολλά ταξίδια σας στην τουαλέτα. Μπορείτε να αποφύγετε τη σεξουαλική οικειότητα, λόγω της αμηχανίας που προκαλείται από τη διαρροή ούρων. Δεν είναι ασυνήθιστο να βιώσουν το άγχος και την κατάθλιψη, μαζί με ακράτεια.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν έχετε ακράτεια ούρων, είναι πιθανό να ξεκινήσει με τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, όταν σας καλούν να κανονίσει μια συνάντηση, μπορεί να αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις αμέσως σε ουρολόγο ή urogynecologist αν είστε γυναίκα.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένη. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς που χρειάζονται πριν τη συνάντηση. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με ακράτεια ούρων.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Φέρτε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση του χρόνου εξαντλούνται. Για την ακράτεια ούρων, ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Εκτός από την πιο πιθανή αιτία, υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν ειδική προετοιμασία;
 • Είναι η ακράτεια μου προσωρινή ή θα έχω πάντα;
 • Τι θεραπείες μου προτείνετε;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί που πρέπει να ακολουθήσω;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό; Τι θα το κόστος, και θα ασφαλιστική μου κάλυψη;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση για μένα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να ζητήσετε πρόσθετες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Ακράτεια ούρων. Ακράτεια από υπερπλήρωση.
Ακράτεια ούρων. Ακράτεια από υπερπλήρωση.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι επίσης πιθανό να σας θέσω ερωτήσεις. Είναι έτοιμη να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από τα σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν έκανε τα πρώτα συμπτώματα εμπειρία;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Τι, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Τι, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Πόσο συχνά χρειάζεται να ουρήσει;
 • Πότε διαρροή ούρων;
 • Έχετε πρόβλημα κένωση της κύστης σας;
 • Έχετε παρατηρήσει αίμα στα ούρα σας;
 • Καπνίζετε;
 • Πόσο συχνά πίνετε αλκοόλ;
 • Πόσο συχνά πίνετε ροφήματα με καφεΐνη;
 • Πόσο συχνά τρώτε τα πικάντικα, όξινα ή ζαχαρούχα τρόφιμα;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Κοινές δοκιμασίες και διεργασίες για την ακράτεια ούρων περιλαμβάνουν:

 • Ημερολόγιο της ουροδόχου κύστης. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσουν ένα ημερολόγιο της ουροδόχου κύστης για αρκετές ημέρες. Μπορείτε να καταγράψετε πόσο πίνετε, όταν ουρείτε, η ποσότητα των ούρων που παράγει, αν είχε μια τάση για ούρηση και τον αριθμό των επεισοδίων ακράτειας.
 • Ανάλυση ούρων. Ένα δείγμα των ούρων σας έχει σταλεί σε ένα εργαστήριο, όπου είναι ελέγχονται για σημεία λοίμωξης, ίχνη αίματος ή άλλες ανωμαλίες.
 • Εξέταση αίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να έχει ένα δείγμα από το αίμα σου που και αποστέλλεται στο εργαστήριο για ανάλυση. Το αίμα σας ελέγχεται για διάφορες χημικές ουσίες και ουσίες που σχετίζονται με τις αιτίες της ακράτειας.

Εξειδικευμένες δοκιμές
Εάν απαιτείται επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμές, όπως οι εξής:

 • Postvoid κατάλοιπα (PVR) μέτρησης. Για τη διαδικασία αυτή, θα σας ζητηθεί να ουρήσει (void) σε ένα δοχείο που μετρά την έξοδο των ούρων. Στη συνέχεια ο γιατρός ελέγχει την ποσότητα των θραυσμάτων (υπόλοιπο) ούρα στην ουροδόχο κύστη σας, χρησιμοποιώντας έναν καθετήρα ή υπέρηχο. Ένας καθετήρας είναι ένας λεπτός, μαλακό σωλήνα που είναι εισάγεται στην ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη για την αποστράγγιση των υπόλοιπων ούρων σας. Για έναν υπέρηχο, μια συσκευή που μοιάζει με ραβδί τοποθετείται πάνω από την κοιλιά σας. Χρησιμοποιώντας τα ηχητικά κύματα και έναν υπολογιστή, το υπερηχογράφημα δημιουργεί μια εικόνα της κύστης σας. Ένα μεγάλο ποσό απομείνει ούρα στην ουροδόχο κύστη σας μπορεί να σημαίνει ότι έχετε απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος σας ή κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα ή τους μυς της ουροδόχου κύστης σας.
 • Υπερηχογράφημα πυέλου. Υπέρηχος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δείτε άλλα μέρη του ουροποιητικού συστήματος ή τα γεννητικά όργανα σας για να ελέγξετε για τυχόν ανωμαλίες.
 • Στρες τεστ. Για τη δοκιμή αυτή, θα σας ζητηθεί να βήχει δυνατά ή να φέρει τα κάτω, όπως ο γιατρός σας εξετάζει και ρολόγια για απώλεια ούρων.
 • Ουροδυναμικό δοκιμές. Οι δοκιμές πίεσης μέτρο στην ουροδόχο κύστη σας όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας και όταν είναι πλήρωση. Ένας γιατρός ή η νοσοκόμα εισάγει έναν καθετήρα στην ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη σας να γεμίσει η κύστη σας με νερό. Εν τω μεταξύ, ένα μέτρο παρακολούθησης της πίεσης και καταγράφει την πίεση στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστης σας. Η δοκιμή αυτή βοηθά στην μέτρηση της αντοχής της ουροδόχου κύστης σας και την υγεία του ουροποιητικού σφιγκτήρα, και είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διάκριση του τύπου της ακράτειας που έχετε.
 • Κυστεογράφημα. Σε αυτό το X-ray της κύστης σας, ένας καθετήρας εισάγεται στην ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη σας. Μέσω του καθετήρα, ο γιατρός σας εγχέει ένα υγρό που περιέχει μια ειδική χρωστική ουσία. Όπως μπορείτε να ουρήσει και να απομακρύνει αυτό το υγρό, οι εικόνες εμφανίζονται σε μια σειρά από ακτινογραφίες. Αυτές οι εικόνες βοηθήσει να αποκαλύψει προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος σας.
 • Κυστεοσκόπηση. Ένας λεπτός σωλήνας με ένα μικρό φακό (κυστεοσκοπίου) εισάγεται στην ουρήθρα σας. Κατά τη διάρκεια της κυστεοσκόπηση, ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει για - και να αφαιρέσει δυνητικά - ανωμαλίες στο ουροποιητικό σύστημα σας.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Θεραπεία για την ακράτεια ούρων εξαρτάται από τον τύπο της ακράτειας, τη σοβαρότητα του προβλήματος και την υποκείμενη αιτία. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει τις προσεγγίσεις που ταιριάζει καλύτερα με την κατάστασή σας. Μπορεί να χρειαστείτε ένα συνδυασμό θεραπειών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γιατρός σας θα σας προτείνει τις λιγότερο επεμβατικές θεραπείες πρώτα, έτσι θα προσπαθήσουμε συμπεριφορικές τεχνικές και τη φυσική θεραπεία πρώτα και να προχωρήσουμε σε άλλες επιλογές μόνο αν οι τεχνικές αυτές αποτύχουν.

Συμπεριφορικές τεχνικές
Συμπεριφορικές τεχνικές και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής λειτουργούν καλά για ορισμένους τύπους ουρικής ακράτειας. Μπορεί να είναι η μόνη θεραπεία που χρειάζεστε.

 • . Εκπαίδευση της κύστης Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την κατάρτιση της ουροδόχου κύστης - μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες - να ελέγχει παρόρμηση και άλλα είδη ακράτειας. Η εκπαίδευση της κύστης περιλαμβάνει την εκμάθηση να καθυστερήσει την ούρηση μετά θα έχετε την ανάγκη να πάτε. Μπορείτε να αρχίσετε με την προσπάθεια να κρατήσει μακριά για 10 λεπτά κάθε φορά που θα νιώσετε την ανάγκη για ούρηση. Ο στόχος είναι να επιμηκύνουν τον χρόνο μεταξύ ταξίδια στην τουαλέτα μέχρι να είστε ούρηση κάθε δύο έως τέσσερις ώρες.

  Η εκπαίδευση της κύστης μπορεί επίσης να περιλαμβάνει διπλή ούρηση - ούρηση, στη συνέχεια να περιμένει λίγα λεπτά και προσπαθήστε ξανά. Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να αδειάσετε την κύστη σας εντελώς για να αποφευχθεί η υπερχείλιση ακράτεια. Επιπλέον, η εκπαίδευση της κύστης μπορεί να περιλαμβάνει την εκμάθηση για τον έλεγχο επιτακτική ανάγκη για ούρηση. Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρήσει, είστε εντολή να χαλαρώσετε - αναπνέετε αργά και βαθιά - ή να σας αποσπάσει την προσοχή με μια δραστηριότητα.

 • Προγραμματισμένη τουαλέτα εκδρομές Αυτό σημαίνει χρονομετρημένη ούρηση -. Πηγαίνει στην τουαλέτα, σύμφωνα με το ρολόι, αντί να περιμένει για την ανάγκη να πάει. Μετά από αυτήν την τεχνική, μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα για μια ρουτίνα, που έχει προγραμματιστεί βάση - συνήθως κάθε δύο έως τέσσερις ώρες.
 • Υγρών και τη διαχείριση διατροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να τροποποιήσετε τις καθημερινές σας συνήθειες για να επανακτήσει τον έλεγχο της κύστης σας. Μπορεί να χρειαστεί να περικόψει ή να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνη ή όξινα τρόφιμα. Η μείωση της κατανάλωσης υγρών, απώλεια βάρους ή αύξηση της σωματικής δραστηριότητας είναι άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα.

Φυσική θεραπεία

 • Ασκήσεις για το πυελικό μυ όροφος Αυτές οι ασκήσεις ενισχύσει σφιγκτήρα σας και μύες του πυελικού εδάφους -. Οι μύες που βοηθούν την ούρηση ελέγχου. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να κάνετε αυτές τις ασκήσεις συχνά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την ακράτεια από στρες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει επιτακτική ακράτεια.

  Για να κάνετε τις ασκήσεις των μυών όροφο (ασκήσεις Kegel), φανταστείτε ότι προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων σας. Σφίξτε τους μυς που θα χρησιμοποιήσετε για να σταματήσει ούρηση και κρατήστε για μια αρίθμηση τριών και επαναλάβετε.

  Με ασκήσεις Kegel, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν είστε αναθέτουσες τους σωστούς μύες και με το σωστό τρόπο. Σε γενικές γραμμές, εάν αισθάνεστε μια αίσθηση τράβηγμα-up όταν πιέζεις, χρησιμοποιείτε τους σωστούς μύες. Οι άνδρες μπορεί να αισθάνονται τα πέη τους τραβήξει σε ελαφρώς προς το σώμα τους. Για να ελέγξετε ξανά ότι είστε οι αναθέτουσες τους σωστούς μύες, δοκιμάστε τις ασκήσεις μπροστά από έναν καθρέφτη. Κοιλιακή χώρα, τους γλουτούς ή το πόδι τους μυς σας δεν θα πρέπει να σφίξετε αν η απομόνωση των μυών του πυελικού εδάφους.

  Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν είστε αναθέτουσες τους σωστούς μύες, ρωτήστε το γιατρό σας για βοήθεια. Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να συνεργαστεί με έναν φυσιοθεραπευτή ή να δοκιμάσετε τις τεχνικές βιοανάδρασης για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αναθέσει τους σωστούς μύες. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να προτείνει κολπική κώνους, τα οποία είναι τα βάρη που βοηθούν τις γυναίκες να ενισχύσει το πυελικό έδαφος.

 • Ηλεκτρική διέγερση. Στη διαδικασία αυτή, τα ηλεκτρόδια εισάγονται προσωρινά στο ορθό ή τον κόλπο σας για να τονώσει και να ενισχύσει τους μυς του πυελικού εδάφους. Ήπια ηλεκτρική διέγερση μπορεί να είναι αποτελεσματική για το άγχος ακράτειας και επιτακτική ακράτεια, αλλά διαρκεί αρκετούς μήνες και πολλαπλές θεραπείες για να εργαστούν.

Φάρμακα
Συχνά, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τεχνικές συμπεριφοράς. Φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της ακράτειας περιλαμβάνουν:

 • Τα αντιχολινεργικά. Αυτά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, έτσι ώστε να μπορεί να είναι χρήσιμη για την επιτακτική ακράτεια. Πολλά φάρμακα εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβανομένων οξυβουτυνίνη (Ditropan), τολτεροδίνη (Detrol), δαριφενασίνη (Enablex), η φεσοτεροδίνη (Toviaz), σολιφενακίνη (Vesicare) και τρόσπιουμ (Sanctura). Πιθανές παρενέργειες αυτών των φαρμάκων περιλαμβάνουν ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, θολή όραση και έξαψη.
 • Επίκαιρο οιστρογόνο. Εφαρμόζοντας χαμηλή δόση, τοπική οιστρογόνο σε μορφή ενός κολπική κρέμα, δακτύλιο ή έμπλαστρο μπορεί να βοηθήσει τον τόνο και αναζωογονούν τους ιστούς στην ουρήθρα και κολπικές περιοχές. Αυτό μπορεί να μειώσει κάποια από τα συμπτώματα της ακράτειας.
 • . Ιμιπραμίνη ιμιπραμίνη (Tofranil) είναι ένα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μικτών - παρόρμηση και το άγχος - ακράτεια.
 • Ντουλοξετίνη. Η αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή ντουλοξετίνη (Cymbalta) είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακράτειας από προσπάθεια.

Ιατρικές συσκευές
Πολλές ιατρικές συσκευές είναι διαθέσιμες για να βοηθήσει τη θεραπεία της ακράτειας. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες και περιλαμβάνουν:

 • Ουρήθρας ενθέτου. Αυτό το μικρό ταμπόν σαν αναλώσιμη συσκευή εισάγεται μέσα στην ουρήθρα λειτουργεί ως βύσμα για να αποτραπεί διαρροή. Είναι συνήθως χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ακράτειας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας, αλλά μπορεί να φορεθεί όλη την ημέρα. Ένθετα ουρήθρας δεν είναι γραφτό να φορεθεί 24 ώρες την ημέρα. Είναι διαθέσιμο από τη συνταγή και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για τις γυναίκες που έχουν προβλέψιμη ακράτεια κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως το τένις. Η συσκευή έχει τοποθετηθεί πριν από τη δραστηριότητα και να απομακρύνονται πριν από την ούρηση.
 • . Υπόθετο (pes-UH-re), ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα κολπικό - ένα άκαμπτο δακτύλιο που εισάγετε στο κόλπο σας και να φορέσετε όλη την ημέρα. Η συσκευή βοηθά να κρατήσει ψηλά την ουροδόχο κύστη σας, που βρίσκεται κοντά στον κόλπο, για να αποτρέπεται η διαρροή ούρων. Θα πρέπει να αφαιρείτε τακτικά τη συσκευή για να το καθαρίσει. Μπορείτε να επωφεληθούν από μια πεσσός, αν έχετε ακράτεια οφείλεται σε πτώση (πρόπτωση) της ουροδόχου κύστης ή της μήτρας.

Επεμβατικών θεραπειών

 • Διογκωτικοί υλικό ενέσεις. Διογκωτικοί παράγοντες είναι υλικά, όπως σφαιρίδια επικαλυμμένα με άνθρακα ζιρκονίου (Durasphere), υδροξυαπατίτη ασβεστίου (Coaptite) ή πολυδιμεθυλοσιλοξάνης (Macroplastique), που εγχέεται εντός του ιστού που περιβάλλει την ουρήθρα. Αυτό βοηθά να κρατήσει κλειστή την ουρήθρα και να μειώσει τη διαρροή ούρων. Η διαδικασία - συνήθως στο γραφείο ενός γιατρού - απαιτεί ελάχιστη αναισθησία και διαρκεί περίπου πέντε λεπτά. Το μειονέκτημα είναι ότι επαναλαμβανόμενες ενέσεις είναι συνήθως απαιτούνται.
 • Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α. Ενέσεις onabotulinumtoxinA (Botox) στον μυ της ουροδόχου κύστης μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους που έχουν υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι αυτό είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία, αλλά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει ακόμη εγκριθεί αυτό το φάρμακο για την ακράτεια. Αυτές οι ενέσεις μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση ούρων που είναι αρκετά σοβαρές ώστε να απαιτούν αυτοκαθετηριασμοί. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες ενέσεις που απαιτούνται για κάθε έξι έως εννέα μήνες.
 • Νευροδιεγέρτες. Ιερών νωτιαίων νεύρων διεγέρτες μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της λειτουργίας της ουροδόχου κύστης σας. Η συσκευή, η οποία μοιάζει με ένα βηματοδότη, εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στο γλουτό σας. Ένα καλώδιο από τη συσκευή συνδέεται με ένα ιερό νεύρο - ένα σημαντικό νεύρο στον έλεγχο της κύστης που τρέχει από το χαμηλότερο νωτιαίο μυελό σας στην ουροδόχο κύστη σας. Μέσα από το σύρμα, η συσκευή εκπέμπει ανώδυνη ηλεκτρικούς παλμούς που διεγείρουν το νεύρο και να βοηθήσει στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Μια άλλη συσκευή, το κνημιαίο νεύρο διεγέρτη, έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης συμπτώματα. Αντί διεγείρει άμεσα το ιερό νεύρο, αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρόδιο τοποθετείται κάτω από το δέρμα για να παραδώσει ηλεκτρικών παλμών στον κνημιαίο νεύρο στον αστράγαλο. Αυτοί οι παλμοί, στη συνέχεια ταξιδεύουν κατά μήκος του κνημιαίου νεύρου στο ιερό νεύρο, όπου βοηθούν στον έλεγχο των συμπτωμάτων της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Χειρουργική
Όταν άλλες θεραπείες δεν λειτουργούν, διάφορες χειρουργικές διαδικασίες έχουν αναπτυχθεί για να διορθώσετε προβλήματα που προκαλούν ακράτεια ούρων.

Μερικά από τα κοινώς χρησιμοποιούμενα διαδικασίες περιλαμβάνουν:

 • Διαδικασίες Sling. Μια διαδικασία σφεντόνα χρησιμοποιεί λωρίδες των ιστών του σώματός σας, συνθετικό υλικό ή πλέγμα για να δημιουργήσετε μια πυελική σφεντόνα ή αιώρα γύρω από το λαιμό της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας σας. Η σφεντόνα βοηθά να κρατήσει κλειστή την ουρήθρα, ειδικά όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Υπάρχουν πολλοί τύποι των ιμάντες, συμπεριλαμβανομένης της χωρίς εντάσεις, ρυθμιζόμενο και συμβατικό.
 • . Αναστολή στον αυχένα της κύστης Η διαδικασία αυτή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη στην ουρήθρα σας και το λαιμό της ουροδόχου κύστης - μια περιοχή του χοντρού μυ όπου η κύστη συνδέεται με την ουρήθρα. Πρόκειται για μια τομή στην κοιλιά, έτσι ώστε να κάνει χρήση γενική ή ραχιαία αναισθησία.
 • Τεχνητή ουροποιητικού σφιγκτήρα. Αυτή η μικρή συσκευή είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους άνδρες που έχουν αποδυναμωθεί σφιγκτήρες από τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη ή μια διευρυμένη προστάτη αδένα. Διαμορφωμένο σαν ένα ντόνατ, η συσκευή εμφυτεύεται γύρω από το λαιμό της κύστης σας. Το δαχτυλίδι γεμάτο υγρό διατηρεί σφιγκτήρα σας σφιχτό κλείσει μέχρι να είστε έτοιμοι να ουρήσει. Για να ουρήσει, θα πατήσετε μια βαλβίδα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα σας που προκαλεί το δαχτυλίδι για να ξεφουσκώσει και επιτρέπει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη σας να ρέει.

Απορροφητικά επιθέματα και καθετήρες
Εάν ιατρικές θεραπείες δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς την ακράτεια σας - ή χρειάζεστε βοήθεια, μέχρι μια θεραπεία αρχίζει να παράγει αποτελέσματα - μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα που βοηθούν να διευκολύνουν την ταλαιπωρία και την αναστάτωση διαρροή ούρων.

 • Pads και προστατευτικά ενδύματα. Διάφορα απορροφητικά ταμπόν είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την απώλεια ούρων. Τα περισσότερα προϊόντα δεν είναι πιο ογκώδης από το κανονικό εσώρουχο, και μπορείτε να τα φορέσετε εύκολα κάτω από τα καθημερινά μας ρούχα. Οι άνδρες που έχουν προβλήματα με dribbles των ούρων μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα συλλέκτη σταγόνα - μια μικρή τσέπη των απορροφητικό υλικό παραγεμίσματος που φοριέται πάνω από το πέος και συγκρατείται στη θέση του από closefitting εσώρουχα. Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να φορούν πάνες ενηλίκων, μαξιλάρια ή σερβιετάκια, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και καταστήματα ιατρικού εξοπλισμού.
 • Καθετήρα. Εάν είστε ακράτεια, επειδή η κύστη σας δεν αδειάζει σωστά, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι μπορείτε να μάθετε να τοποθετήσετε ένα μαλακό σωλήνα (καθετήρα) στην ουρήθρα σας αρκετές φορές την ημέρα για να στραγγίξει την κύστη σας (self-διαλείπων καθετηριασμός). Αυτό θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο της διαρροής σας, ειδικά αν έχετε ακράτεια υπερχείλισης. Θα δοθούν οδηγίες για το πώς να καθαρίσετε αυτά τα καθετήρες για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Προστατεύοντας το δέρμα σας
Προβλήματα με τη διαρροή ούρων, ίσως χρειαστεί να λάβει επιπλέον φροντίδα για την αποφυγή ερεθισμού του δέρματος. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το δέρμα σας περιλαμβάνουν:

 • Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να καθαρίσετε τον εαυτό σας.
 • Αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσουν στον αέρα.
 • Αποφύγετε το συχνό πλύσιμο και douching, διότι αυτά μπορεί να ξεπεράσουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας ενάντια στις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης.
 • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα, όπως η βαζελίνη ή το βούτυρο κακάο, για να προστατεύσει το δέρμα σας από τα ούρα.

Κάνοντας την τουαλέτα πιο βολικό
Αν έχετε ακράτεια από έπειξη ή νυχτερινή ακράτεια:

 • Μετακινήστε οποιαδήποτε χαλιά ή έπιπλα που μπορεί να σκοντάψει ή να συγκρουστούν με στο δρόμο για την τουαλέτα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα φως τη νύχτα για να φωτίζει την πορεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο να πέσετε.

Αν έχετε λειτουργική ακράτεια, πιθανές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Κρατώντας μια πάπια στην κρεβατοκάμαρά σας
 • Εγκατάσταση ένα υπερυψωμένο κάθισμα τουαλέτας
 • Προσθέτοντας ένα μπάνιο σε μια πιο βολική τοποθεσία
 • Διαπλάτυνση μια υπάρχουσα πόρτα μπάνιο

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λειτουργική ακράτεια.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λειτουργική ακράτεια.

Δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες ιατρικής που έχουν αποδειχθεί για να θεραπεύσει την ακράτεια ούρων. Μερικές θεραπείες, όπως η υπνοθεραπεία, μαγνητική διέγερση και ρεφλεξολογία, έχουν δοκιμαστεί, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόδειξη ότι οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων. Μία θεραπεία που έχει δείξει κάποια υπόσχεση για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακράτειας ούρων είναι ο βελονισμός. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν να μπορεί να συνιστάται ως θεραπεία.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Εάν είστε στενοχωρημένοι για να έχουμε ένα πρόβλημα ελέγχου της κύστης, μπορείτε να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την - φορώντας απορροφητικά ταμπόν, που μεταφέρουν επιπλέον ρούχα, αποφεύγοντας να βγείτε έξω. Μπορείτε ακόμη και να περικόψει τις πίνω υγρά - και αφυδάτωση κίνδυνο - για την αποφυγή ύγρανσης επεισόδια.

Αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για τη διαχείριση της ακράτειας ούρων, και είναι διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας και να ρωτήσετε σχετικά με τη θεραπεία. Θα είναι στο δρόμο σας για να ξανακερδίσουμε την ενεργό ζωή και αυτοπεποίθηση - και τον έλεγχο της κύστης σας.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Ακράτεια ούρων δεν είναι πάντα μπορούν να προληφθούν. Ωστόσο, μπορείτε να είστε σε θέση να μειώσει τον κίνδυνο της ακράτειας με τα εξής βήματα:

 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, φθάνοντας ενός υγιούς βάρους μπορεί να βοηθήσει.
 • Μην καπνίζετε. Να βοηθήσει με την εγκατάλειψη, αν καπνίζετε.
 • Πρακτικές ασκήσεις ασκήσεις Kegel. Οι γιατροί συμβουλεύουν συχνά οι έγκυες γυναίκες να κάνουν ασκήσεις Kegel κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ως προληπτικό μέτρο.
 • Αποφύγετε ερεθιστικά της ουροδόχου κύστης. Αποφυγή ή τον περιορισμό ορισμένων τροφίμων και ποτών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον περιορισμό της ακράτειας ούρων. Για παράδειγμα, εάν ξέρετε ότι η κατανάλωση πάνω από δύο φλιτζάνια καφέ σας κάνει να πρέπει να ουρείτε ανεξέλεγκτα, περικοπές σε ένα φλιτζάνι καφέ ή παραίτηση από τα καφεϊνούχα ποτά μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.
 • Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβανομένων περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας ή η λήψη συμπληρωμάτων ινών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ένα παράγοντα κινδύνου για την ακράτεια ούρων.
 • Άσκηση. Σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ακράτειας.

Βλέπε επίσης