Μηλιά

Ορισμός

Μηλιά είναι μικροσκοπικά λευκά εξογκώματα που εμφανίζονται πιο συχνά σε όλη την μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλα του μωρού. Παρά το γεγονός ότι milia μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτά τα μικροσκοπικά άσπρα εξογκώματα είναι κοινή μεταξύ των νεογνών. Στην πραγματικότητα, μέχρι το ήμισυ του συνόλου των μωρά αναπτύσσουν milia. Δεν μπορείτε να αποτραπεί το milia, αλλά τα καλά νέα είναι ότι milia συνήθως εξαφανίζονται από μόνα τους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η καλύτερη θεραπεία για milia είναι συνήθως καθόλου.

Συμπτώματα

Μηλιά είναι πιο συχνά δει στη μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλα του μωρού, αν και μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο επάνω μέρος του κορμού και των άκρων.

Μερικές φορές παρόμοιες ανωμαλίες εμφανίζονται σε ούλα του μωρού ή την οροφή του στόματος. Αυτές είναι γνωστές ως Epstein μαργαριτάρια. Μερικά μωρά επίσης να αναπτύξουν την ακμή μωρών, που συχνά χαρακτηρίζεται από μικρές κόκκινες προσκρούσεις και φλύκταινες στα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν έχετε απορίες σχετικά με την επιδερμίδα του μωρού σας ή εάν δεν ξεκαθαρίσει εντός τριών μηνών, συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας.

Αιτίες

Μηλιά αναπτύσσονται όταν μικροσκοπικές νιφάδες του δέρματος παγιδεύονται σε μικρούς θύλακες κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν είστε μετά από μια τυπική καλά-check το χρονοδιάγραμμα, το μωρό σας κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθεί με τον οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρό σας σύντομα. Αυτές οι τακτικές συναντήσεις προσφέρουν μια καλή ευκαιρία να συζητήσει τις ανησυχίες για την υγεία του μωρού σας. Για milia, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

  • Είναι η κατάσταση του μωρού μου προσωρινή ή μακράς διαρκείας;
  • Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για την πάθηση αυτή υπάρχει;
  • Υπάρχουν περιορισμοί φροντίδας του δέρματος που πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;

Εξετάσεις και διάγνωση

Μηλιά είναι εύκολο να δει κανείς στο δέρμα του μωρού. Καμία συγκεκριμένη δοκιμή είναι απαραίτητη.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Μηλιά συνήθως εξαφανίζονται από μόνα τους μέσα σε μερικές εβδομάδες, και καμία ιατρική θεραπεία συνιστάται.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να βοηθήσει το δέρμα του μωρού σας φανεί το καλύτερό του:

  • Κρατήστε το πρόσωπο του μωρού σας καθαρό. Πλένετε το πρόσωπό του μωρού σας με ζεστό νερό καθημερινά. Αν το δέρμα του μωρού σας φαίνεται λιπαρά, ειδικά γύρω από την περιοχή της μύτης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο ενυδατικό σαπούνι, όπως το Περιστέρι.
  • Στεγνώστε το πρόσωπο του μωρού σας απαλά. Απλά pat το δέρμα του μωρού σας στεγνό.
  • Αποφύγετε οποιοδήποτε άλλο είδος θεραπείας. Μην πιέζετε ή τρίβετε τα μικροσκοπικά εξογκώματα, και δεν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε είδος των ελαίων λοσιόν ή φαρμακευτικές κρέμες για το δέρμα του μωρού σας. Απλά πλύνετε το πρόσωπό του μωρού σας με ζεστό νερό και ανυπομονώ να τις σαφέστερες τις επόμενες ημέρες.

Πρόληψη

Υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε milia. Απλά πλύνετε το πρόσωπό του μωρού σας με ζεστό νερό και ανυπομονώ να τις σαφέστερες τις επόμενες ημέρες.