Γυναικείο προφυλακτικό

Ορισμός

Το γυναικείο προφυλακτικό είναι ένας έλεγχος των γεννήσεων (αντισυλληπτικά) συσκευή που λειτουργεί ως φράγμα για να κρατήσει το σπέρμα από την είσοδο της μήτρας. Το γυναικείο προφυλακτικό είναι ένα μαλακό, loosefitting θήκη με ένα δακτύλιο σε κάθε άκρο. Ένας δακτύλιος εισάγεται στον κόλπο για να κρατήσει το γυναικείο προφυλακτικό στη θέση του. Ο δακτύλιος στο ανοικτό άκρο του προφυλακτικού παραμένει έξω από τον κόλπο.

Μόνο δύο γυναικεία προφυλακτικά - το γυναικείο προφυλακτικό FC1 και την αντικατάστασή του το FC2 γυναικείο προφυλακτικό - έχουν Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έγκριση στις ΗΠΑ Η FC1 γυναικείο προφυλακτικό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό (πολυουρεθάνη), δεν είναι πλέον παράγονται. Η FC2 γυναικείο προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από συνθετικό λάτεξ και είναι προ-λιπαίνεται με ένα σιλικονούχο λιπαντικό.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Το γυναικείο προφυλακτικό βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Μεταξύ των διαφόρων παροχών, το γυναικείο προφυλακτικό:

 • Προσφέρει προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις - ίσως ακόμη καλύτερη προστασία από το ανδρικό προφυλακτικό, διότι η γυναικείο προφυλακτικό καλύπτει εν μέρει τα χείλη του αιδοίου
 • Είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή ή ειδικά εξαρτήματα
 • Μπορεί να εισαχθεί ώρες πριν από το σεξ
 • Σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και έχει ελάχιστο κίνδυνο των παρενεργειών
 • Δεν απαιτεί τη συνεργασία ενός εταίρου ή ένα πέος σε στύση

Σε αντίθεση με λατέξ - το υλικό που χρησιμοποιείται για να κάνει πιο ανδρικά προφυλακτικά - γυναικεία προφυλακτικά από πολυουρεθάνη και συνθετικό λατέξ δεν επηρεάζονται από την υγρασία ή μεταβολές στη θερμοκρασία. Επιπλέον, μερικές γυναίκες βρίσκουν ότι η εξωτερική δαχτυλίδι Το γυναικείο προφυλακτικό είναι διεγείρει την κλειτορίδα.

Το γυναικείο προφυλακτικό δεν είναι κατάλληλη για όλους, όμως. Μπορεί να θέλετε να εξετάσει ένα άλλο είδος του ελέγχου των γεννήσεων, αν:

 • Είναι αλλεργικοί στο λατέξ πολυουρεθάνη ή συνθετικές
 • Βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο εγκυμοσύνης - είσαι νεότερος από την ηλικία των 30, θα κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχατε προηγούμενη αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου με κολπική μέθοδοι φραγμού, ή δεν είστε πιθανό να χρησιμοποιούν με συνέπεια το γυναικείο προφυλακτικό
 • Δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνική εισαγωγής
 • Έχουν κολπική ανωμαλίες που παρεμβαίνουν με την εφαρμογή, η τοποθέτηση ή η διατήρηση του γυναικείου προφυλακτικού

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Γυναικείο προφυλακτικό. Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά.
Γυναικείο προφυλακτικό. Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά.

Υπολογίζεται ότι 21 από τις 100 γυναίκες που θα μείνουν έγκυες κατά το πρώτο έτος της τυπική χρήση γυναικεία προφυλακτικά - συνήθως επειδή δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, κάθε φορά που κάνουν σεξ.

Το γυναικείο προφυλακτικό έχει ένα υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας από το ανδρικό προφυλακτικό. Διάρρηξη προφυλακτικού σημαίνει ότι είναι δυνατό να κολλήσει σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις ή αν μείνετε έγκυος. Το γυναικείο προφυλακτικό δεν μπορεί να σας προστατεύσει εάν:

 • Τα διαλείμματα προφυλακτικό
 • Το προφυλακτικό γλιστράει έξω από τον κόλπο
 • Οι ολισθήσεις του πέους μεταξύ του κόλπου και του εξωτερικού του προφυλακτικού
 • Ο εξωτερικός δακτύλιος του προφυλακτικού παίρνει έσπρωξε μέσα στον κόλπο κατά τη διάρκεια του σεξ

Το γυναικείο προφυλακτικό μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία κατά την εισαγωγή, αίσθημα καύσου, κνησμός ή εξάνθημα.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Πριν χρησιμοποιήσετε ένα γυναικείο προφυλακτικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Εάν το προφυλακτικό είναι παρέλθει η ημερομηνία λήξης του ή αν παρατηρήσετε κάποια σημάδια βλάβης - όπως μικρές ρωγμές ή τρύπες - πετάξτε το προφυλακτικό και να επιλέξετε ένα άλλο. Πρακτική εισάγοντας το γυναικείο προφυλακτικό πριν από την πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε για σεξ. Επιπλέον, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά το γυναικείο προφυλακτικό για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει στη θέση του κατά τη διάρκεια του σεξ.

Δεν χρησιμοποιούν ένα γυναικείο προφυλακτικό ταυτόχρονα ως ένα αρσενικό προφυλακτικό ή για πρωκτικό σεξ. Ποτέ ξανά ένα γυναικείο προφυλακτικό.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Για να χρησιμοποιήσετε το γυναικείο προφυλακτικό:

 • Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά. Μην χρησιμοποιείτε τα δόντια ή τα νύχια σας, η οποία θα μπορούσε να σχίσει το προφυλακτικό.
 • Εξετάστε τη χρήση σπερματοκτόνο ή πρόσθετη λίπανση. Για την πιο αποτελεσματική προστασία της εγκυμοσύνης, εφαρμόζεται σπερματοκτόνο στο εξωτερικό του κλειστού άκρου του προφυλακτικού πριν να το τοποθετήσετε στο κόλπο σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε πρόσθετες βάση το νερό ή με βάση το πετρέλαιο λιπαντικό στο προφυλακτικό για να κάνει ευκολότερη την εισαγωγή και την ελαχιστοποίηση του θορύβου κατά τη διάρκεια του σεξ.
 • Τοποθετήστε το γυναικείο προφυλακτικό. Πιέστε το δαχτυλίδι στο κλειστό άκρο του σάκου με το μεσαίο δάχτυλο και τον αντίχειρά σας και τοποθετήστε το στον κόλπο σας όπως ένα ταμπόν. Τοποθετήστε το δείκτη του χεριού σας μέσα στο προφυλακτικό και πιέστε το δακτύλιο όσο θα πάει. Μην αφήνετε το προφυλακτικό για να στρίψει. Βεβαιωθείτε ότι ο εξωτερικός δακτύλιος μένει έξω από τον κόλπο, που εκτείνεται περίπου 1 ίντσα (ή περίπου 2,5 εκατοστά) πέρα ​​από τα χείλη. Μπορείτε να τοποθετήσετε το γυναικείο προφυλακτικό μέσα στον κόλπο σας έως και οκτώ ώρες πριν από το σεξ.
 • Οδηγός το πέος στο γυναικείο προφυλακτικό. Βεβαιωθείτε ότι το πέος δεν γλιστράει μεταξύ του κόλπου και της εξωτερικής επιφάνειας του θηλυκού προφυλακτικού. Κατά τη διάρκεια του σεξ, βεβαιωθείτε ότι ο εξωτερικός δακτύλιος του προφυλακτικού δεν παίρνει έσπρωξε μέσα στον κόλπο.
 • Μετά το σεξ, αφαιρέστε το γυναικείο προφυλακτικό με προσοχή. Περιστρέψτε το εξωτερικό δακτύλιο έτσι ώστε το σπέρμα που περιέχονται στο προφυλακτικό και τραβήξτε τη συσκευή έξω από τον κόλπο σας. Απορρίψτε το γυναικείο προφυλακτικό στα σκουπίδια - δεν είναι η τουαλέτα.

Βλέπε επίσης