Εκτομή της καρδιάς

Ορισμός

Εκτομή της καρδιάς είναι μια διαδικασία που μπορεί να διορθώσει προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες). Κατάλυση συνήθως χρησιμοποιεί καθετήρες - μακρά, εύκαμπτοι σωλήνες εισάγεται μέσω μιας φλέβας στη βουβωνική χώρα σας και σπείρωμα στην καρδιά σας - για να διορθώσει τα διαρθρωτικά προβλήματα στην καρδιά σας ότι προκαλούν αρρυθμία.

Εκτομή της καρδιάς λειτουργεί με ουλές ή την καταστροφή των ιστών στην καρδιά σας που ενεργοποιεί ένα φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάλυση εμποδίζει ανώμαλα ηλεκτρικά σήματα από το ταξίδι μέσα από την καρδιά σας και έτσι σταματά την αρρυθμία.

Εκτομή της καρδιάς γίνεται μερικές φορές με χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, αλλά είναι συχνά γίνεται με τη χρήση καθετήρων, θα καταστήσει τη διαδικασία λιγότερο επεμβατική και συντόμευση των χρόνων είσπραξης.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Όταν χτυπάει η καρδιά σας, τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που προκαλούν να σύμβαση πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι μέσα από την καρδιά σας. Κάθε διακοπή σε αυτά τα ερεθίσματα μπορούν να προκαλέσουν μία ανώμαλη κτύπο της καρδιάς (αρρυθμία), το οποίο μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπιστεί με καρδιακή εκτομή.

Κατάλυση δεν είναι συνήθως η πρώτη επιλογή της θεραπείας σας. Κατάλυση είναι μια θεραπευτική επιλογή για τους ανθρώπους που:

 • Έχετε δοκιμάσει φάρμακα για τη θεραπεία μιας αρρυθμίας χωρίς επιτυχία
 • Είχε σοβαρές παρενέργειες από τα φάρμακα για τη θεραπεία αρρυθμιών
 • Έχουν ορισμένους τύπους αρρυθμιών που ανταποκρίνονται καλά στην κατάλυση, όπως Wolff-Parkinson-White το σύνδρομο
 • Έχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών από αρρυθμία τους, όπως η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Εκτομή της καρδιάς δεν εγκυμονούν κινδύνους, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Αιμορραγία στο σημείο όπου καθετήρα εισήχθη
 • Βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία σας, όπου ο καθετήρας μπορεί να ξύνεται καθώς ταξίδευε στην καρδιά σας
 • Τρυπήστε της καρδιάς
 • Καταστροφή του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς σας, η οποία θα μπορούσε να επιδεινώσει την αρρυθμία σας και απαιτούν βηματοδότη για να διορθώσει
 • Οι θρόμβοι αίματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Στένωση των φλεβών που μεταφέρουν το αίμα μεταξύ των πνευμόνων και της καρδιάς σας (πνευμονική στένωση φλέβας)
 • Βλάβη στα νεφρά σας από χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Ο κίνδυνος της ύπαρξης αυτών των επιπλοκών που μπορεί να αυξηθεί αν έχετε διαβήτη ή νεφρική νόσο. Μπορείτε επίσης να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών από κατάλυσης αν είστε 75 ετών και άνω.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Θα πρέπει να σταματήσει να τρώει και να πίνει περίπου οκτώ έως 12 ώρες πριν από τη διαδικασία σας. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα, ρωτήστε τον γιατρό σας αν θα πρέπει να συνεχίσετε τη λήψη τους πριν τη διαδικασία.

Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει εάν θα πρέπει να ακολουθήσετε οποιεσδήποτε άλλες ειδικές οδηγίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα σας ζητηθεί να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα για τη θεραπεία μια αρρυθμία της καρδιάς για μια περίοδο ημερών ή μηνών πριν από τη διαδικασία σας. Εάν έχετε εμφυτευμένη συσκευή της καρδιάς, όπως βηματοδότη ή εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή-, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε αν χρειάζεται να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Εκτομή της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Εκτομή της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Κατάλυση εκτελείται στο νοσοκομείο. Πριν από τη διαδικασία σας αρχίζει, μια ενδοφλέβια γραμμή θα εισαχθεί στο αντιβράχιο ή το χέρι σας, και θα σας δοθεί ένα ηρεμιστικό για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Μετά ηρεμιστικό σας παίρνει αποτελέσματα, ο γιατρός σας θα μουδιάσει μια μικρή περιοχή κοντά σε μια φλέβα στη βουβωνική χώρα, το λαιμό ή το αντιβράχιο σας. Μια βελόνα θα εισαχθεί στη φλέβα, και ένας σωλήνας που ονομάζεται θήκη θα τοποθετηθεί μέσω της βελόνας. Ο καθετήρας που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση κατάλυση σας θα σπείρωμα στην καρδιά σας μέσα από το περίβλημα. Μια ειδική χρωστική ουσία που εμφανίζεται στο X-ray εικόνες θα πρέπει να ενίεται μέσω του καθετήρα για να βοηθήσει το γιατρό σας να δει το μέρος της καρδιάς σας, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο καθετήρας έχει ειδικά ηλεκτρόδια στις άκρες που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μόλις ο γιατρός σας βρίσκει την περιοχή του παθολογικού ιστού που του προκαλεί αρρυθμία σας, αυτός ή αυτή θα έχει ως στόχο τις συμβουλές καθετήρα στην περιοχή. Η ενέργεια θα ταξιδέψει μέσα από τις άκρες του καθετήρα για να δημιουργήσετε μια ουλή ή να καταστρέψει τον ιστό που προκαλεί αρρυθμία σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάλυση εμποδίζει τα ηλεκτρικά σήματα που ταξιδεύουν μέσα από την καρδιά σας, για να σταματήσει η ανώμαλη ρυθμό και να επιτρέψει σήματα για να κινούνται πάνω από μια φυσιολογική οδό αντ 'αυτού. Η ενέργεια που χρησιμοποιείται στη διαδικασία σας μπορεί να προέλθει από:

 • Ραδιοσυχνοτήτων (θερμότητα)
 • Λέιζερ
 • Cryoablation (κρύο)

Εκτομή της καρδιάς διαρκεί συνήθως τρεις έως έξι ώρες για να ολοκληρωθεί, αλλά οι πολύπλοκες διαδικασίες μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι δυνατό εσείς θα αισθανθείτε κάποια μικρή ενόχληση όταν η βαφή εγχέεται στο καθετήρα σας ή όταν η ενέργεια τρέχει μέσα από τις άκρες του καθετήρα. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε τύπο έντονο πόνο ή δύσπνοια, θα πρέπει να ενημερώσετε τον καρδιολόγο που εκτελεί τη διαδικασία.

Μετά τη διαδικασία
Μετά τη διαδικασία σας, θα πρέπει να μετακινηθεί σε μια περιοχή ανάκτησης όπου θα πρέπει να βρίσκονται ακόμα για τέσσερις έως έξι ώρες για την πρόληψη της αιμορραγίας στο site καθετήρα σας. Κτύπο της καρδιάς σας και την αρτηριακή πίεση θα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς για να ελέγξει για τις επιπλοκές της διαδικασίας.

Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορείτε να είστε σε θέση να πάει στο σπίτι την ίδια ημέρα με τη διαδικασία σας, ή μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για μία έως τρεις ημέρες. Αν πάτε σπίτι την ίδια ημέρα, το σχέδιο να έχει κάποιος άλλος να σας οδηγήσει σπίτι μετά τη διαδικασία σας.

Μπορεί να αισθανθείτε λίγο πόνο μετά τη διαδικασία σας, αλλά ο πόνος δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μια εβδομάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες που έχουν ablation.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Παρά το γεγονός ότι η κατάλυση μπορεί να είναι επιτυχής, μερικοί άνθρωποι χρειάζονται επανάληψη των διαδικασιών. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να παίρνουν φάρμακα, ακόμα και μετά είχατε εκτομή.

Για να κρατήσει την καρδιά σας υγιή, ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που βελτιώνουν τη συνολική υγεία της καρδιάς σας, ειδικά για την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων που μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει αρρυθμίες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει να:

 • Αποφύγετε την καφεΐνη
 • Χρησιμοποιήστε λιγότερο αλάτι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
 • Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα
 • Κλείστε το κάπνισμα
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ
 • Φάτε την καρδιά υγιεινά τρόφιμα και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος

Βλέπε επίσης