Shin νάρθηκες

Ορισμός

Ο όρος "νάρθηκες κνήμης" αναφέρεται στον πόνο κατά μήκος ή ακριβώς πίσω από το οστό της κνήμης (κνήμη) - το μεγάλο οστό στο μπροστινό μέρος του κάτω μέρους του ποδιού σας. Ιατρικώς γνωστή ως έσω κνημιαίο σύνδρομο του στρες, Shin νάρθηκες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας και το αποτέλεσμα από την υπερβολική δύναμη που τοποθετούνται στο οστό της κνήμης σας και τους συνδετικούς ιστούς που συνδέουν τους μυς σας μέχρι το κόκαλο. Shin νάρθηκες είναι κοινά σε δρομείς και σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες με ξαφνικές στάσεις και εκκινήσεις, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή τένις.

Ο κίνδυνος κνήμη νάρθηκες δεν είναι λόγος για να εγκαταλείψουν τρέξιμο το πρωί ή το απόγευμα κατηγορία αερόμπικ. Οι περισσότερες περιπτώσεις της Shin νάρθηκες μπορούν να αντιμετωπίζονται με ανάπαυση, πάγο και άλλα self-care μέτρα. Φορώντας τα κατάλληλα υποδήματα και τροποποιώντας άσκηση ρουτίνας σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη νάρθηκες κνήμης από επαναλαμβανόμενα.

Συμπτώματα

Αν έχετε κνήμη νάρθηκες, μπορείτε να παρατηρήσετε:

 • Τρυφερότητα, πόνο ή πόνο κατά μήκος του εσωτερικού μέρους του κάτω μέρους του ποδιού σας
 • Ήπιο οίδημα στην κνήμη σας

Κατά την πρώτη, ο πόνος μπορεί να σταματήσει όταν σταματήσετε το τρέξιμο ή την άσκηση. Τελικά, όμως, ο πόνος μπορεί να είναι συνεχής.

Shin νάρθηκες. Ice την πληγείσα περιοχή.
Shin νάρθηκες. Ice την πληγείσα περιοχή.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν ανάπαυση, πάγο και over-the-counter αναλγητικά δεν διευκολύνει κνήμη πόνο σας. Γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ορθοπεδικό. Ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα αν:

 • Έντονος πόνος στην κνήμη σας ακολουθεί μια πτώση ή ατύχημα
 • Κνήμη σας είναι ζεστό και φλεγμονή
 • Πρήξιμο στην κνήμη σας φαίνεται να χειροτερεύει
 • Shin πόνος εξακολουθεί να υφίσταται κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Οι Shin νάρθηκες που προκαλείται από την υπερβολική δύναμη (υπερφόρτωση) στο οστό της κνήμης και τους συνδετικούς ιστούς που συνδέουν τους μυς σας μέχρι το κόκαλο. Η υπερφόρτωση είναι συχνά προκαλούνται από συγκεκριμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως:

 • Τρέξιμο κατάβαση
 • Τρέξιμο σε κεκλιμένη ή κεκλιμένη επιφάνεια
 • Τρέξιμο σε φθαρμένα υποδήματα
 • Η συμμετοχή σε αθλήματα με συχνές εκκινήσεις και στάσεις, όπως το μπάσκετ και τένις

Shin νάρθηκες μπορεί επίσης να προκληθεί από σφάλματα κατάρτισης, όπως η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα που εκτελείται με τις "τρομερές Toos" - τρέχει πάρα πολύ σκληρά, πολύ γρήγορα ή για πάρα πολύ καιρό.

Παράγοντες κινδύνου

Είσαι περισσότερο σε κίνδυνο νάρθηκες κνήμης, εάν:

 • Είσαι ένας δρομέας, ειδικά αρχίζουν ακριβώς ένα πρόγραμμα που εκτελείται
 • Έχετε πλατυποδία ή άκαμπτο καμάρες, προκαλώντας τα πόδια σας να κυλήσει προς τα μέσα κατά την εκτέλεση
 • Μπορείτε να αυξήσει την ένταση των προπονήσεων σας κάνοντας πιο εντυπωσιακές δραστηριότητες
 • Μπορείτε αθλούνται σε σκληρές επιφάνειες, με τις απότομες στάσεις και ξεκινά
 • Είσαι σε στρατιωτική εκπαίδευση

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι Shin νάρθηκες συνήθως διαγιγνώσκεται με βάση το ιατρικό σας ιστορικό και μια φυσική εξέταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ακτινογραφία ή άλλες μελέτες απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό άλλες πιθανές αιτίες για τον πόνο σας, όπως ένα κάταγμα άγχος - μικροσκοπικές ρωγμές σε ένα οστό που συχνά προκαλούνται από υπερβολική χρήση.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να τη θεραπεία νάρθηκες κνήμης με απλή self-care βήματα:

 • Υπόλοιπο Αποφύγετε δραστηριότητες που προκαλούν πόνο, πρήξιμο ή δυσφορία -. Αλλά μην εγκαταλείψουν κάθε σωματική δραστηριότητα. Ενώ είστε θεραπεία, δοκιμάστε χαμηλής έντασης ασκήσεις, όπως το κολύμπι, ποδηλασία ή τρεχούμενο νερό. Αν κνήμη πόνο σας προκαλεί να limp, σκεφτείτε χρησιμοποιεί πατερίτσες μέχρι να περπατήσει κανονικά χωρίς πόνο.
 • Πάγος η πληγείσα περιοχή. Εφαρμόστε παγοκύστες στην πληγείσα κνήμη για 15 έως 20 λεπτά κάθε φορά, τέσσερις έως οκτώ φορές την ημέρα για αρκετές ημέρες. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, τυλίξτε τις παγοκύστες σε μια λεπτή πετσέτα.
 • Μειωθεί το πρήξιμο. Ανυψώστε την πληγείσα κνήμη πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας, ιδιαίτερα τη νύχτα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να συμπιέσει την περιοχή με ένα ελαστικό επίδεσμο ή χιτώνιο συμπίεσης. Χαλαρώστε το περιτύλιγμα, αν οι αυξήσεις πόνο, η περιοχή μουδιάζει ή διόγκωση εμφανίζεται κάτω από το τυλιγμένο περιοχή.
 • Πάρτε ένα over-the-counter παυσίπονο. Δοκιμάστε ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη νατρίου (Aleve, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι) για να μειώσει τον πόνο.
 • Να φοράτε κατάλληλα παπούτσια. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα παπούτσι που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τον τύπο ποδιών σας, διασκελισμό σας και συγκεκριμένο άθλημα σας.
 • Εξετάστε υποστηρίζει την καμάρα. Arch υποστηρίζει μπορεί να βοηθήσει μαξιλάρι και να διαλύσει άγχος για shinbones σας. Off-the-shelf πατοι έρχονται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα. Πιο ανθεκτικό υποστηρίζει την καμάρα μπορεί να είναι custom-made από γύψο του ποδιού σας.

Συνέχιση των συνήθων δραστηριοτήτων σας σταδιακά. Αν κνήμη σας δεν έχει επουλωθεί πλήρως, επιστρέφουν στις συνήθεις δραστηριότητές σας μπορεί να προκαλέσει μόνο συνεχή πόνο.

Πρόληψη

Για να βοηθήσει στην πρόληψη νάρθηκες κνήμης:

 • Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια. Φορούν υποδήματα που ταιριάζει σας άθλημα. Αν είστε ένας δρομέας, αντικαταστήστε τα παπούτσια σας για κάθε 350 με 500 μίλια (560 - 800 χλμ).
 • Εξετάστε υποστηρίζει την καμάρα. Arch υποστηρίζει μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου της Shin νάρθηκες, ειδικά αν έχετε επίπεδη καμάρες.
 • Άμβλυνση των επιπτώσεων. Cross-αμαξοστοιχίας με ένα άθλημα που δίνει λιγότερη επίδραση στις κνήμες σας, όπως το κολύμπι, το περπάτημα ή το ποδήλατο. Θυμηθείτε να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες σιγά-σιγά. Αυξήστε το χρόνο και την ένταση σταδιακά.
 • Προσθήκη άσκηση ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά σας. Για να ενισχύσει τους μυς της γάμπας σας, δοκιμάστε αυξήσεις toe. Stand up. Σιγά-σιγά ανεβαίνει στις μύτες των ποδιών σας, τότε χαμηλώστε αργά φτέρνες σας στο πάτωμα. Επαναλάβετε 10 φορές. Όταν αυτό γίνεται εύκολα, να κάνετε την άσκηση κρατώντας προοδευτικά μεγαλύτερα βάρη. Πιέζει το πόδι και άλλες ασκήσεις για το κάτω μέρος των ποδιών σας μπορεί να είναι χρήσιμο, πάρα πολύ.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε πότε να ξεκουραστούν? Το πρώτο σημάδι του πόνου κνήμης, να κάνουν ένα διάλειμμα.

Βλέπε επίσης