Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Ορισμός

Τι ηλικία έχετε περισσότερο; Παραδόξως, μπορεί να μην είναι ρυτίδες ή γκρι μαλλιά, αλλά και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια συνήθως δεν είναι ένα σημάδι της εξάντλησης ή σοβαρής ασθένειας, αν και μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε παλιά, ανθυγιεινά και κουρασμένος. Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια να επηρεάσουν τόσο τους άνδρες και τις γυναίκες, αρχίζοντας συχνά στην ενήλικη ζωή, παρόλο που τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, πάρα πολύ.

Αιτίες

Εάν πάρετε την αφθονία του ύπνου και εξακολουθούν να έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Η κόπωση δεν είναι ο μόνος λόγος για κάτω από τα μάτια κύκλους. Αυτό φαίνεται να είναι κάτω από τα μάτια κύκλους είναι μερικές φορές απλά σκιές πρησμένα βλέφαρα ή κοιλότητες κάτω από τα μάτια σας, που αναπτύσσονται ως ένα κανονικό μέρος της γήρανσης.

Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μαύρα γυαλιά και αντηλιακό.
Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μαύρα γυαλιά και αντηλιακό.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της αληθινής κάτω από τα μάτια κύκλους.

 • Αλλεργίες
 • Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα)
 • Η κληρονομικότητα - σκούρο κάτω από τα μάτια κύκλους μπορεί να τρέξει στις οικογένειες
 • Παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η σωματική ή συναισθηματική πίεση, το κάπνισμα, ή η χρόνια χρήση αλκοόλ μπορεί να πάρει έναν φόρο για την εμφάνισή σας
 • Ρινική συμφόρηση (η οποία μπορεί να διαστέλλονται και να συσκοτίσει τις φλέβες που διοχετεύουν από τα μάτια σας στη μύτη σας)
 • Παρατυπίες μελάγχρωση - αυτά είναι μια ιδιαίτερη ανησυχία για τους ανθρώπους του χρώματος, ειδικά μαύρους και Ασιάτες
 • Το τρίψιμο ή ξύσιμο τα μάτια σας
 • Έκθεση στον ήλιο, η οποία ζητά το σώμα σας να παράγει περισσότερη μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα το χρώμα του
 • Αραίωση του δέρματος και την απώλεια του λίπους και του κολλαγόνου - κοινή, όπως την ηλικία σας - μπορούν να κάνουν οι κόκκινο-μπλε αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια σας πιο εμφανή

Οι αιτίες που εμφανίζονται εδώ συνήθως συνδέονται με αυτό το σύμπτωμα. Εργασία με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για μια ακριβή διάγνωση.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Αν αποχρωματισμό και οίδημα των κάτω μόνο το ένα μάτι και φαίνεται να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, μιλήστε με το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας.

Αν θέλετε μια πιο μόνιμη λύση από concealers και over-the-counter κρέμες μπορούν να παρέχουν, δείτε το δερματολόγο σας για συμβουλές. Περισσότερα θεραπείες είναι διαθέσιμες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια από ποτέ και κυμαίνονται από μακιγιάζ και θεραπεία με λέιζερ για την, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση. Επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τέλεια, όμως, βοηθά να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.

Ανάλογα με το τι προκαλεί τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει συνταγή κρέμες ή ένα συνδυασμό θεραπειών για να διαγράψει ή να μειώσει τον αποχρωματισμό. Η θεραπεία με laser ή χημικό πήλινγκ μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα διάκενα που σκιές αιτία μπορεί να λειανθεί με ενέσιμα υλικά πληρώσεως, και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να εξαλείψει πρησμένα βλέφαρα.

Ωστόσο, σκοτεινό κάτω από τα μάτια κύκλους που συνήθως δεν είναι ένα ιατρικό πρόβλημα, και Αρχική διορθωτικά μέτρα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεστε για να βοηθήσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Self-care
Ήπια έως μέτρια μαύρους κύκλους συχνά ανταποκρίνονται καλά σε απλές και ανέξοδες θεραπείες, όπως:

 • Κρύο. Δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα, δύο κουταλάκια του γλυκού διατηρημένα με απλή ψύξη ή μια σακούλα κατεψυγμένα μπιζέλια τυλιγμένο σε ένα μαλακό πανί για να μειώσει προσωρινά διαστέλλονται και αποχρωματισμένα κάτω από τα μάτια των αιμοφόρων αγγείων. Ή δοκιμάστε ένα ψυχρό, χρησιμοποιείται φακελάκι.
 • Επιπλέον μαξιλάρια. Ανυψώσει το κεφάλι σας με δύο ή περισσότερα μαξιλάρια για την πρόληψη πρήξιμο που αναπτύσσεται υγρό πισίνες, ενώ στην κάτω βλέφαρα σας.
 • Extra ύπνο. Παρά το γεγονός ότι σύντομες νύχτες δεν προκαλούν συνήθως κάτω από τα μάτια κύκλους, η έλλειψη ύπνου κάνει πιο ανοιχτόχρωμο και πιο κούφια μάτια, έτσι σκιές και κύκλους που έχετε ήδη είναι περισσότερο προφανής.
 • Μαύρα γυαλιά και αντηλιακό. Παρά το γεγονός ότι ένα μαύρισμα μπορεί να κρύψει τους μαύρους κύκλους σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μακροπρόθεσμη βάση, η επιπλέον χρωστική ουσία που παράγει μπορεί να κάνει κύκλους χειρότερα.
 • Saline πλύσεις ή σπρέι. Ξέπλυμα κόλπων σας με ένα διάλυμα θαλασσινού νερού (μίγμα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό) ή over-the-counter αλατούχο σπρέι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης.
 • Καλλυντικά. Εκατοντάδες κρέμες δέρματος που ισχυρίζονται ότι μειώνουν ή εμποδίζουν κάτω από τα μάτια κύκλους πολυκατάστημα πλήθος και ράφια φαρμακείων. Τα αποτελέσματα από μια μελέτη έδειξε ότι ένας ορός που περιέχουν φυτικά ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκχυλίσματα ρίζας και της Βραζιλίας Suma, βελτίωσε σημαντικά την εμφάνιση της σκοτεινής κάτω από τα μάτια κύκλους.
 • Καμουφλάζ Το δικαίωμα concealer μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό -. Κρύψει τους μαύρους κύκλους. Εάν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας είναι μπλε, χρησιμοποιήστε ένα ροδακινί concealer, όχι μια που είναι λευκό ή γκρι. Και να αποφευχθεί αρωματικά προϊόντα και εκείνα που περιέχουν σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να ερεθίσει ευαίσθητο ιστό των ματιών, καθιστώντας ερυθρότητα και οίδημα χειρότερα.